ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022

Ερώτηση Κούλογλου σε Κομισιόν για τις επιθέσεις σε whistleblowers και δημοσιογράφους στην Ελλάδα


Ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέθεσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέλιος Κούλογλου, αναφορικά με την παρέλευση χωρίς αποτέλεσμα της προθεσμίας, που είχε η χώρα μας να ενσωματώσει την Οδηγία για την προστασία προσώπων που αναφέρουν παραβιάσεις του δικαίου της Ένωσης.
Ο ευρωβουλευτής επισημαίνει στην ερώτησή του ότι στην Ελλάδα, όπως φάνηκε και με την υπόθεση του σκανδάλου Novartis «οι μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος όχι μόνο δεν προστατεύονται αλλά δέχθηκαν δημόσιες επιθέσεις. Έγιναν προσπάθειες να αποκαλυφθεί η ταυτότητά τους, ακόμη και από υπουργό της κυβέρνησης, ο οποίος ερευνάται για το σκάνδαλο. Δύο δημοσιογράφοι που ερεύνησαν την υπόθεση, κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση!»
Συνεπώς, ο Στέλιος Κούλογλου ζητά από την Κομισιόν να διευκρινίσει τι πρόκειται να κάνει, ώστε η ελληνική κυβέρνηση να εφαρμόσει την οδηγία 2019/1937 και να σχολιάσει τις διώξεις ερευνητών δημοσιογράφων.
Η ελληνική κυβέρνηση δεν εφαρμόζει την οδηγία για τους μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος ενώ διώκονται δημοσιογράφοι
Ερωτάται η Επιτροπή:
  • Τι πρόκειται να κάνει, ώστε η ελληνική κυβέρνηση να εφαρμόσει την οδηγία 2019/1937;
  • Πως κρίνει τις διώξεις ερευνητών δημοσιογράφων;
- από το TVXS