ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2022

Πρωινός καφές με την «Αυγή» για Τσίπρα


Το ζήτημα διατήρησης του καθημερινού φύλλου της εφημερίδας «Aυγή» αναμένεται να συζητηθεί στον πρωινό καφέ με τον Αλέξη Τσίπρα, σήμερα, Τετάρτη στην Κουμουνδούρου εφόσον ο... κορωνοϊός του προέδρου το επιτρέψει.
Οι εργαζόμενοι της εφημερίδας συμμετείχαν στην ηλεκτρονική-εξ αποστάσεως λόγω πανδημίας- γενική συνέλευση η οποια πραγματοποιήθηκε , νωρίτερα το απόγευμα της Τρίτης 11 Ιανουαρίου, και αποφάσισαν σειρά κλιμακούμενων δράσεων, συμπεριλαμβανομένων και απεργιακών κινητοποιήσεων στο αμέσως επόμενο διάστημα.
Η διοίκηση της εταιρείας πάντως προχωρά στην εφαρμογή εξορθολογιστικού σχεδίου ώστε να διατηρηθούν σε λειτουργία όλες οι δομές του δημοσιογραφικού οργανισμού του ΣΥΡΙΖΑ (εφημερίδα, ραδιόφωνο, ιστοσελίδα). Λέγεται ότι από τους αρχικά 77 δημοσιογράφους θα παραμείνουν τελικά 42.
Η ανησυχία στους δημοσιογράφους παραμένει καθώς γίνεται όλο και πιο έντονη η φημολογία για αναστολή έκδοσης του καθημερινού φύλλου.
Οι όποιες αποφάσεις θα γίνουν έπειτα από συνεννοήσεις με το κόμμα, στους κόλπους του οποίου διαφαίνεται αντίρροπες τάσεις για το μέλλον του ιστορικού φύλου στα 70 χρόνια ιστορίας του οποίου μόνον επι χούντας είχε πάψει η κυκλοφορία του.
Πάντως στο σενάριο κατάργησης του καθημερινού φύλλου υπάρχει πρόβλεψη για ταυτόχρονη θωράκιση της ιστοσελίδας, με πρόθεση να καλύψει το κενό της ημερήσιας έγχαρτης έκδοσης.
Παράλληλα θα αναβαθμιστεί η κυριακάτικη έκδοση, με τους σχεδιασμούς να την θέλουν πολυσέλιδη και με περισσότερα ένθετα. - με πληροφορίες από topontiki