ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2021

Η Καθημερινή βλέπει ροκάνισμα


Μία από τις, όχι σπάνιες, βολές του πρωτοσέλιδου άρθρου της Καθημερινής κατά κυβέρνησης και στελεχών της –τα οποία ποτέ, ή σχεδόν ποτέ, κατονομάζει– υπάρχει στην έκδοση της Τετάρτης. Ο λόγος για τις «κυβερνητικές διαρροές που αναιρούνται το επόμενο πρωί», και πάνε μπρος-πίσω «υπό την πίεση διαφόρων ομάδων». Όλα αυτά, κατά τη Καθημερινή, «ροκανίζουν τη αξιοπιστία της κυβέρνησης». Η εφημερίδα ζητάει να μπει τάξη «στο ποιος μιλάει και πότε», ενώ κάνει αναφορά σε αποκλεισμό μέτρων (από τους ομιλούντες…) «που μπορεί να φανούν αναγκαία σε μερικές ημέρες» –υπονοώντας, πιθανόν, και το λοκντάουν.
Ολόκληρο το κείμενο της «Κ» ακολουθεί:
«Η αντιμετώπιση της πανδημίας δεν είναι εύκολη υπόθεση. Οι κυβερνητικές διαρροές, όμως, που αναιρούνται το επόμενο πρωί, τα μπρος-πίσω, υπό την πίεση διαφόρων ομάδων, ροκανίζουν την αξιοπιστία της κυβέρνησης και προκαλούν αδικαιολόγητη αβεβαιότητα. Ας μπει μια τάξη, λοιπόν, στο ποιος μιλάει και πότε, ποιος αποκλείει προκαταβολικά μέτρα που μπορεί να φανούν αναγκαία μερικές ημέρες. Η εικόνα που προβάλλουν κυβέρνηση και ειδικοί δεν επιτρέπεται να συνεχιστεί».