* Διαβάζω αθλητικές εφημερίδες. Έχω μία, όνομα δε λέμε μη μας κατηγορήσουν για διαφήμιση, που την αγοράζω σχεδόν κάθε μέρα. Με διασκεδάζει, μου δίνει πέντε πληροφορίες, συν κάνα σχόλιο.. ενδιαφέρον κι όξω απ’ την πόρτα. Το λέγανε και οι παλιότεροι:
Την άλλη μέρα οι εφημερίδες είναι για να τυλίγεις ψάρια! * Παλιότερα διάβαζα τον «Φίλαθλο» με φανατισμό. Έχω κρατήσει και πεντέξι πρωτοσέλιδα που μου είχαν κάνει εντύπωση και τα φυλάω στη βιβλιοθήκη μου. Αλλά μας τέλειωσε κι αυτός, όπως κοντεύει να μας τελειώσει και το σύνολο του αθλητικού Τύπου. Διαβάστε κυκλοφορίες πανελλαδικές από το πρακτορείο Άργος για τις 9 Ιουλίου:
  • Πρωταθλητής: 2.690 φύλλα
  • Φως των Σπορ: 2.470 φύλλα
  • SportDay: 2.320 φύλλα
  • Ώρα των Σπορ: 1.450 φύλλα
Όταν κάποτε οι καλοκαιρινές εικοσάρες και οι τριαντάρες ήταν ευκολάκι για τις περισσότερες των αθλητικών εφημερίδων…
* Κι από χτες μείον μία ακόμη αθλητική εφημερίδα, η Sportime που συνεχίζει μόνο στο ίντερνετ. Την πηγή του κακού δηλαδή, μιας και το κυβερνοδιάστημα τσατάλιασε μια φορά τα πολιτικά φύλλα και δέκα τα αθλητικά. Χώρια οι αμαρτίες οι δικές τους, που γίναν κάποια στιγμή σκλαβάκια του κάθε προέδρου και μάνατζερ…
* Να πούμε, πάντως, και του στραβού το δίκιο, στο ίντερνετ γίνεται χαμός με τις αθλητικές ιστοσελίδες που θεριεύουν και φουντώνουν. Και από κυκλοφορίες σκίζουν και από διαφημίσεις πάνε πρίμα και τα αποκλειστικά πέφτουν βροχή.
Αν καταφέρνουν και αναπληρώνουν και τις θέσεις εργασίας, τότε ας στερέψουν τα δάκρυα για τις απώλειες του χάρτινου Τύπου. Η σκέψη μας είναι πάντα και μόνο στους εργαζόμενους.
* Και μιας και μιλάω για εργαζόμενους, να σημειώσω ότι τελικά το ραντεβού των πρώην του Mega με τη διοίκηση της Alpha Bank κλείστηκε για την προσεχή Δευτέρα στις 11 το πρωί. Ελπίζουμε ότι η τράπεζα αυτή τη φορά θα δείξει κατανόηση και θα δει με καλό μάτι τις δίκαιες απαιτήσεις τους… 

Xρήστος Ξανθάκης / medioΠΙΛΑΦΟ, newpost.gr