ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 15 Ιουλίου 2021

Έξι αθλητικές εφημερίδες λιγότερες στα περίπτερα μέσα σε έντεκα χρόνια


Από χθες, Τετάρτη, στα μανταλάκια των περιπτέρων λείπει μια ακόμα αθλητική εφημερίδα. Έτσι, στις 14 Ιουλίου 2021 κρεμάστηκαν μόνο πέντε αθλητικά φύλλα: Φως, SportDay, Live Sport,.. Πρωταθλητής, Ώρα των Σπορ, ενώ απουσίασε για πρώτη φορά μετά από την επανέκδοσή του το Sportime που εγκατέλειψε το «χαρτί» και συνεχίζει σε ηλεκτρονική μορφή, αλλά πλέον δεν υπάρχει στα περίπτερα. Την ίδια ακριβώς ημερομηνία, πριν από έντεκα χρόνια, στις 14 Ιουλίου 2010, κυκλοφορούσαν από το δίκτυο διανομής εφημερίδων έντεκα αθηναϊκές αθλητικές εκδόσεις: 1) Φως των Σπορ, 2) Φίλαθλος, 3) SportDay, 4) Εξέδρα, 5) Πρωταθλητής, 6) Derby, 7) Πράσινη, 8) Ώρα των Σπορ, 9) Score, 10) Γαύρος, 11) Γάτα.
Τον επόμενο χρόνο, την ίδια ημερομηνία, δηλαδή πριν ακριβώς από δέκα χρόνια (14 Ιουλίου 2011), από αυτήν τη εντεκάδα έλειπε η Score, άρα στα μανταλάκια υπήρχαν δέκα αθλητικές εφημερίδες. Το ξήλωμα του πουλόβερ είχε αρχίσει, για να φτάσουμε σήμερα στο μείον έξι αθλητικές εφημερίδες σε σχέση με το 2010.
Ανάλογες απώλειες είχε και ο αθλητικός Τύπος της Θεσσαλονίκης, με κυριότερη εκείνη των ιστορικών Σπορ του Βορρά που έκλεισαν το καλοκαίρι του 2015.

- από το Harddog