ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 12 Ιουλίου 2021

It goes to Rome: Η Ιταλία πρωταθλήτρια Ευρώπης στα πέναλτι, δεν άντεξε η Αγγλία


Με τρία συνεχόμενα χαμένα πέναλτι η Αγγλία έχασε τον τελικό και η Ιταλία στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης. Ο κανονικός αγώνας και η παράταση έληξαν 1-1. Η Αγγλία προηγήθηκε στο μόλις στο.. 2ο λεπτό του αγώνα με γκολ του Λουκ Σο και κάπου εκεί ουσιαστικά πίστεψε ότι τελείωσε ο αγώνας.
Η Ιταλία, αργά αλλά σταθερά ανασυγκροτήθηκε και στο δεύτερο ημίχρονο ουσιαστικά κυριάρχησε και πέτυχε την ισοφάριση με τον Μπονούτσι, στο 67.
Ο υπόλοιπος αγώνας και η παράταση κύλησαν χωρίς μεγάλες εκπλήξεις με λίγες ευκαιρίες εκατέρωθεων αλλά με την Ιταλία να κυριαρχεί στην κατοχή της μπάλας και τις πάσες.
Στα πέναλτι χρειάστηκε να εκτελέσει κάθε ομάδα από 6.
Η σειρά των πέναλτι:
Μπεράρντι: 1-0
Κέιν: 1-1
Μπελότι: Απέκρουσε ο Πίκφορντ
Μαγκουάιρ: 1-2
Μπονούτσι: 2-2
Ράσφορντ: Δοκάρι
Μπερναρντέσκι: 3-2
Σάντσο: Απέκρουσε ο Ντοναρούμα
Ζορζίνιο: Απέκρουσε ο Πίκφορντ
Σάκα: Απέκρουσε ο Ντοναρούμα
Να σημειωθεί ότι τόσο ο Ράσφορντ όσο και ο Σάντσο είχαν περάσει στον αγώνα λίγα μόλις δευτερόλεπτα πριν τη λήξη της παράτασης ακριβώς για να χτυπήσουν πέναλτι. Αλλά προφανώς ήταν εκτός ρυθμού.
Oι συνθέσεις:
Ιταλία: Ντοναρούμα, Ντι Λορέντσο, Κιελίνι, Μπονούτσι, Έμερσον (118′ Φλορέντσι), Μπαρέλα (54′ Κριστάντε), Βεράτι (96′ Λοκατέλι), Ζορζίνιο, Κιέζα (86′ Μπερναρντέσκι), Ιμόμπιλε (55′ Μπεράρντι), Ινσίνιε (91′ Μπελότι).
Αγγλία: Πίκφορντ, Γουόκερ, Μαγκουάιρ, Στόουνς, Τρίπιερ (71′ Σάκα), Ράις (74′ Χέντερσον, 120′ Ράσφορντ), Φίλιπς, Σο, Μάουντ (99′ Γκρίλις), Στέρλινγκ, Κέιν.