ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 26 Ιουλίου 2021

Τα κανάλια μάς δούλευαν!


Τώρα που ανέλαβε το Λιμενικό τη διαδικασία στα λιμάνια, οι έλεγχοι για την είσοδο επιβατών στα πλοία είναι αυθεντικοί, οι ουρές πραγματικές, οι απαγορεύσεις για όσους πρέπει υπαρκτές! Έτσι,.. από την ημέρα που σοβάρεψαν οι έλεγχοι και μέχρι σήμερα, 5.300 άτομα που ήθελαν να ταξιδέψουν με τα πλοία «κόπηκαν». Μέχρι να γίνει αυτό, τα κανάλια –η κάποια από αυτά– δούλευαν εμάς, τους εαυτούς τους, το κράτος. Μας έλεγαν ότι όλα γίνονται σωστά, έδειχναν μεγάλες ουρές αναμονών για να μας πείσουν και εξωράιζαν μια ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ κατάσταση. Γιατί; Γιατί αυτή είναι η φύση τους. Μπλέκουν τη δημοσιογραφία με την σεναριογραφία, δεν μεταδίδουν ειδήσεις, τις σκηνοθετούν, δεν αφήνουν την αλήθεια να τους χαλάσει μια «ωραία ιστορία», χειραγωγούν την πληροφορία και γίνονται αναξιόπιστα για λόγους εντυπωσιασμού με ρεπορτάζ-φιάσκο.
Ενώ θα έπρεπε να κάνουν ρεπορτάζ γι’ αυτό που ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ έλεγαν (επιβάτες που ταξίδεψαν), ότι δηλαδή δεν υπήρχε ουσιαστικός έλεγχος, αντί να ασκήσουν από δημοσιογραφική υποχρέωση τον δικό τους έλεγχο, να ερευνήσουν, να ρωτήσουν (πόσοι εμποδίστηκαν να ταξιδέψουν, λόγου χάρη)· αντί να καταγγείλουν και να εμβαθύνουν, υπήρξαν κανάλια που με απευθείας συνδέσεις και με πανοραμικά πλάνα, μας έδειχναν ουρές, επιλέγοντας βολικές περιπτώσεις για την ωραιοποίηση που ήθελαν. Για να έρθει μετά το Λιμενικό να διαψεύσει στην πράξη όλο αυτό το, σχεδόν διακαναλικό, παραμύθι.

- από το Harddog