ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 26 Ιουλίου 2021

Γιαννακίδης - Λυμπεράκη: Εφιάλτης στον δρόμο με τους τσολιάδες


Δεν μπορείς να μάθεις καινούργια κόλπα σε ένα γέρικο σκυλί -έτσι δεν λένε; Και στην ηλικία μου είναι δύσκολο να μάθεις να δένεις γραβάτα. Αλλά για κάτι τέτοια υπάρχουν οι φίλοι. Να σου δανείσουν..
και να σου δέσουν την ωραία τους γραβάτα. 
Ήταν, που λέτε, η δεύτερη φορά στη ζωή μου που φόρεσα γραβάτα, αν εξαιρέσουμε τη στολή εξόδου στον Στρατό. Και η δεύτερη φορά που πήγα σε δεξίωση για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Ε, αυτή τη φορά είπα να τη δω από life style γωνία. 
Για την καλή μου φίλη και συνάδελφο Νίκη Λυμπεράκη ήταν η πρώτη φορά. Και έτσι όπως μας είχε καταλάβει το τρακ του πρωτάρη, αποφασίσαμε να είμαστε τυπικοί και προσεκτικοί.
Tα παραπάνω γράφει στο protagon o Κώστας Γιαννακίδης και συνεχίζει:
 Η πρόσκληση έλεγε ότι το πέρας της προσελεύσεως ορίζεται στις 19:30. Στις 19:10 σταθήκαμε στην είσοδο του Προεδρικού Μεγάρου. Και στις 20:00 να πηγαίναμε, δεν θα υπήρχε πρόβλημα. Δείξαμε τις προσκλήσεις μας, έγινε διασταύρωση με τη λίστα και εν συνεχεία μας ζητήθηκαν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού.
 Και έτσι βαδίσαμε το μονοπάτι που ακολουθούν οι υπουργοί για την ορκωμοσία τους, το οποίο διατρέχει όλη την πρόσοψη του Μεγάρου, οδηγώντας στη μαρμάρινη σκάλα, στον «Εφιάλτη στον δρόμο με τους τσολιάδες» για όλες τις κυρίες με τακούνια. Είναι μία πολύ αμήχανη κάθοδος, εκτός και αν είσαι συνηθισμένος σε αυτά. Και στα τακούνια και στα μάρμαρα και στις κάμερες που βρίσκονται στο τέλος της σκάλας, στην αρχή του κήπου. Διότι όλο αυτό έχει κάτι από red carpet, χωρίς το χαλί, αλλά με τσολιάδες που στέκονται, τα παλικάρια, κατά μήκος της σκάλας. 
Ευτυχώς υπάρχει η μάσκα για να σε σώσει αν έχεις πρόβλημα με αυτά. Θα δεις και κανένα γνωστό σου φωτορεπόρτερ και τα κρίσιμα δευτερόλεπτα θα περάσουν εύκολα. Μετά έχεις μπει στον κήπο.  
 
(ολόκληρο το κείμενο του Κώστα Γιαννακίδη στο protagon.gr ΕΔΩ)