ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 25 Ιουλίου 2021

Λυκουρόπουλος απολογούμενος(;): Καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για να δείχνουμε όλους τους αθλητές μας


Οι φωνές στο ακουστικό παρουσιάστριας

Δεύτερη εξήγηση, μέσα σε δύο ημέρες, δίνει η ΕΡΤ για την μη μετάδοση του προκριματικού αγώνα του πρωταθλητή στο Πινγκ Πονγκ, Παναγιώτη Γκιώνη. Μετά τις έντονες αντιδράσεις για τον Λευτέρη..
Πετρούνια υπήρξε και σφοδρή αντίδραση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που πάλι δεν μεταδόθηκε αγώνας ενός Έλληνα πρωταθλητή.
Στην απάντηση του, ο διευθυντής του Αθλητικού Τμημάτος, Γιώργος Λυκουρόπουλος, τονίζει πως παρότι ζητήθηκε από την ΕΡΤ στην εταιρία παραγωγής απορρίφθηκε το αίτημα τους ελλείψει διαθέσιμων δορυφορικών πόρων.
Αναλυτικά η απάντηση του Γ. Λυκουρόπουλου οπως μας εστάλη στο e-mail:
"Καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για
να δείχνουμε όλους τους αθλητές μας
Η ΕΡΤ, όπως όλα τα εθνικά δίκτυα που καλύπτουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες, καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να μεταδώσει ζωντανά όλες -ει δυνατόν- τις προκριματικές προσπάθειες των αθλητών της χώρας μας. Έτσι συνέβη και με τον πρωταθλητή μας στο Πινγκ Πονγκ Παναγιώτη Γκιώνη, που αγωνίστηκε σε δεύτερο προκριματικό αγώνα σήμερα το πρωί. Αμέσως μόλις έγινε γνωστό πότε αγωνίζεται -μετά την πρώτη πρόκρισή του που η ΕΡΤ μετέδωσε live- υπήρξε γραπτό αίτημα της ΕΡΤ προς την καθ’ ύλην αρμόδια εταιρεία παραγωγής Olympics Broadcasting Services (ΟΒS), με την οποία έχει συμβληθεί η Δημόσια Τηλεόραση, για να μεταδοθεί και ο δεύτερος αγώνας του. Ωστόσο, όπως φαίνεται και από την επισυναπτόμενη αλληλογραφία, αυτό απερρίφθη χθες βράδυ ελλείψει διαθέσιμων δορυφορικών πόρων.
Η εξέλιξη αυτή έγινε αμέσως γνωστή από το αθλητικό τμήμα της ΕΡΤ και στην αρμόδια Ομοσπονδία του Πινγκ Πονγκ, αλλά και στην Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Ως εκ τούτου, είναι απορίας άξιον ότι στις επικρίσεις που δέχεται και σήμερα η ΕΡΤ μετέχουν ακόμη και θεσμικοί παράγοντες του αθλητισμού, που γνωρίζουν βέβαια πολύ καλά ότι ανάλογα προβλήματα είναι συνήθη στους Ολυμπιακούς Αγώνες και ότι προκύπτουν διαχρονικά σε όλα τα εθνικά κανάλια, όταν, για αντικειμενικούς τεχνικούς λόγους, αδυνατούν να καλύψουν όλους τους προκριματικούς αγώνες των αθλητών τους.
Πλέον πρόσφατο παράδειγμα η σημερινή κριτική που δέχεται ακόμη και το BBC από βρετανικές εφημερίδες για τη μη μετάδοση, xθες, της προκριματικής προσπάθειας του Βρετανού Oλυμπιονίκη Adam Peaty.
Γιώργος Λυκουρόπουλος, Διευθυντής Αθλητικού Τμήματος ΕΡΤ"
«Τι κάνεις αυτή την στιγμή;..»

Την ίδια ώρα παρουσιάστρια της ΕΡΤ αναρωτιόταν «on air» γιατί δεν αποφεύχθηκε το φιάσκο με Πετρούνια και της φώναζαν από το κοντρόλ να σταματήσει. Οπως γράφει το nonews-news:
Απίστευτα σκηνικά στον «αέρα» της κρατικής τηλεόρασης
Νέες αντιδράσεις, μετά τον σάλο με τη μη ζωντανή μετάδοση της προσπάθειας του Λευτέρη Πετρούνια από την ΕΡΤ, προκαλεί ένα βίντεο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας, καθώς την ώρα της εκπομπής «Τόκιο 2020» ακούγεται να φωνάζουν....από το κοντρόλ στην παρουσιάστρια, Κατερίνα Αναστασοπούλου, για την κριτική της στην υπόθεση.
Ο διευθυντής Αθλητικής Ενημέρωσης της ΕΡΤ, Γιώργος Λυκουρόπουλος, ζήτησε συγγνώμη από τον Έλληνα αθλητή, υποστηρίζοντας ότι το λάθος δεν είναι της κρατικής τηλεόρασης, αλλά της εταιρείας παραγωγής OBS.
Η δημοσιογράφος δίπλα του, όμως, επέμεινε να τον ρωτάει γιατί δεν έγινε το ίδιο που είχε γίνει και με την Κατερίνα Στεφανίδη, σε προηγούμενους Ολυμπιακούς Αγώνες (σ.σ. στο Ρίο το 2016), όπου και υπήρξε ειδική κάλυψη για την Ελλάδα και την Ελληνίδα πρωταθλήτρια.
Στο βίντεο, που έχει γίνει viral, ακούγεται από το κοντρόλ να της φωνάζουν σε έξαλλη κατάσταση «τι κάνεις αυτή τη στιγμή;», γεγονός που έχει προκαλέσει νέες αντιδράσεις και κριτική για την ΕΡΤ.