ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 26 Ιουλίου 2021

Aπευθείας οι Τσιτσιπάς και Σάκκαρη στην ΕΡΤ (και με το εθνόσημο)


Τον αγώνα του Στέφανου Τσιτσιπά εναντίον του Αμερικανού Φράνσις Τιαφόε για τον δεύτερο γύρο του Ολυμπιακού τουρνουά στο Τόκιο, μπορούν να παρακολουθήσουν σε απευθείας μετάδοση.. οι τηλεθεατές της ΕΡΤ1, αύριο Τρίτη 27 Ιουλίου 2021, στις 05:00.
Την ίδια μέρα στην ΕΡΤ1, περίπου στις 09:00, θα μεταδοθεί ζωντανά η αναμέτρηση της Μαρίας Σάκκαρη εναντίον της Ουκρανής Ελίνα Σβιτόλινα για τον τρίτο γύρο του μονού γυναικών. Η ακριβής ώρα έναρξης του αγώνα της Σάκκαρη θα εξαρτηθεί από τη διάρκεια του προηγούμενου αγώνα τένις.
Ο αγώνας του Στέφανου Τσιτσιπά θα μεταδοθεί σε μαγνητοσκόπηση στην ΕΡΤ1 στις 13:00, ενώ της Μαρίας Σάκκαρη στις 16:00 στην ΕΡΤ2.

Χωρίς το εθνόσημο

Πάντως πολλές ηταν οι αντιδράσεις και τα αρνητικά σχόλια για την Μαρία Σάκκαρη και τον Στέφανο Τσιτσιπά, που προκλήηκαν από το γεγονός ότι αγωνίζονταν στους Ολυμπιακούς Αγώνες χωρίς να υπάρχει στη στολή τους το εθνόσημο και το όνομα της χώρα μας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτά τα αρνητικά σχόλια ήταν τελικά, η αιτία που η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, τους ζήτησε να αλλάξουν τις φανέλες και να εμφανιστούν με το εθνόσημο στον επόμενο αγώνα τους.
Όπως είναι γνωστό, στους αγώνες τένις των Ολυμπιακών Αγώνων, οι αθλητές με απόφαση της ΔΟΕ, δεν έχουν την υποχρέωση να φορούν τις στολές των εθνικών τους ομάδων.
Η παραχώρηση αυτή έχει γίνει από την ΔΟΕ, προκειμένου να προσελκύσει τα μεγάλα ονόματα του επαγγελματικού τένις στους Ολυμπιακούς Αγώνες αφού και εκεί θα μπορούσαν να φορέσουν τα σήματα των χορηγών τους.
Υπάρχει, όμως, ένα αλλά. Και αυτό γιατί οι Έλληνες τηλεθεατές είδαν τον Τζόγκοβιτς να αγωνίζεται με εθνόσημο της Σερβίας. Οπότε τα ερωτήματα που προέκυψαν όπως και τα σχόλια ήταν πολλά.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι όσον αφορά στο τένις, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή είναι υπεύθυνη για το τι θα φορέσουν οι αθλητές στο Ολυμπιακό Χωριό, τις προπονήσεις και τις μετακινήσεις, αλλά όχι στους αγώνες.
Για τους αγώνες υπεύθυνη είναι η Ελληνική Ομοσπονδία Αντισφαίρισης, η οποία, φέρεται να μην ενημέρωσε τη Μαρία Σάκκαρη και τον Στέφανο Τσιτσιπά ώστε να ζητήσουν από τους χορηγούς τους, να ετοιμάσουν μπλουζάκια με το εθνόσημο ή με την αναγραφή Hellas στο πίσω μέρος και έτσι οι δύο αθλητές κατέβηκαν στους αγώνες μόνο με τα ρούχα των χορηγών τους.
Μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, όμως, η ΕΟΕ ενημέρωσε τους δύο αθλητές να τοποθετήσουν το εθνόσημο και τη λέξη Hellas στις εμφανίσεις τους στα ολυμπιακά κορτ.