ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 27 Ιουλίου 2021

«Τους προβολείς στήσε»: Συναυλία-αφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο στο Ηρώδειο


Τη συναυλία-αφιέρωμα στη θεατρική μουσική του Θάνου Μικρούτσικου, με τίτλο «Τους προβολείς στήσε», που πραγματοποιήθηκε στο Ηρώδειο τον Ιούλιο του 2020, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ..Αθηνών και Επιδαύρου, μπορούν να απολαύσουν οι τηλεθεατές της ΕΡΤ2, την Πέμπτη 29 Ιουλίου 2021, στις 23:50.
Ο Θάνος Μικρούτσικος, πέρα από το βαθύ αποτύπωμα που άφησε στην ελληνική μουσική σκηνή με τα πολυερμηνευμένα τραγούδια του, σφράγισε ανεξίτηλα και τη θεατρική μνήμη, καθώς έγραψε μουσική για περισσότερες από 90 παραστάσεις, πολλές μάλιστα από τις οποίες ήταν παραστάσεις αρχαίου δράματος που πρωτοανέβηκαν στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου.
Το αφιέρωμα στη μουσική του Θάνου Μικρούτσικου για το θέατρο (1972-2019), είναι ένα συγκινητικό μουσικό ταξίδι με τραγούδια, χορικά, κομμάτια για μιούζικαλ και επιθεωρήσεις, συνθέσεις που ξεπέρασαν τα όρια της θεατρικής σκηνής και αγαπήθηκαν από το ευρύ κοινό.
Μουσική για έργα, μεταξύ άλλων, του Αριστοφάνη, του Λόπε ντε Βέγκα, του Ευριπίδη και του Μπρεχτ, τραγούδια σε ποίηση του Καβάφη, του Καββαδία, του Μάνου Ελευθερίου κ.ά.
Υπό την μπαγκέτα του Θύμιου Παπαδόπουλου, τραγουδούν ο Χρήστος Θηβαίος, ο Φοίβος Δεληβοριάς, ο Κώστας Θωμαΐδης και η Ρίτα Αντωνοπούλου. Ανάμεσα στις νότες, κείμενα ερμηνεύει η Ρένια Λουιζίδου.
Συντελεστές:
Ερμηνεύουν: Χρήστος Θηβαίος, Φοίβος Δεληβοριάς, Κώστας Θωμαΐδης, Ρίτα Αντωνοπούλου
Συμμετέχει η Ρένια Λουιζίδου
Κείμενα: Θάνος Μικρούτσικος, Οδυσσέας Ιωάννου
Σκηνοθετική επιμέλεια: Σεσίλ Μικρούτσικου
Ενορχηστρώσεις – Διεύθυνση ορχήστρας: Θύμιος Παπαδόπουλος
Μουσικοί: Γιώργος Κατσίκας (τύμπανα), Δημήτρης Ντουτσούλης (μπάσο), Θοδωρής Οικονόμου (πιάνο), Δημήτρης Αγάθος (τρομπέτα), Τζίμης Σταρίδας (τρομπόνι), Θύμιος Παπαδόπουλος (φλάουτο, κλαρινέτο, σαξόφωνο)
Ηχοληψία: Γιώργος Κορρές, Γιώργος Κολεβέντης
Φωτισμοί: Αντρέας Κούρτης
Εκτέλεση παραγωγής: Ενέργειες Τέχνης και Πολιτισμού 2020 – Μάνος Τρανταλλίδης
Σκηνοθεσία για την τηλεόραση: Μιχάλης Νταής
Διεύθυνση παραγωγής για την τηλεόραση: Κυριακή Βρυσοπούλου