ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020

Συναγερμός στη Βρετανία για παράνομα rave party

Σε συναγερμό έχουν τεθεί οι αρχές στη Βρετανία καθώς η Night Time Industries Association (ΝΤΙΑ) εκτιμά ότι στο διάστημα από την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ως τις 3 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθούν περισσότερα από 5.000 παράνομα rave party, παρά τις απαγορεύσεις λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.
Η ΝΤΙΑ προειδοποιεί ότι είναι ορατός ο κίνδυνος για μεγάλες συρροές.. κόσμου -ακόμα και εκατομμυρίων-, μια κατάσταση που γίνεται χειρότερη από το γεγονός ότι τα κλαμπ παραμένουν κλειστά κι έτσι δεν μπορεί να ελεγχθεί το πλήθος και οι συνθήκες, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο τέτοια περίοδο.
Ο CEO της ΝΤΙΑ, Michael Kill σημείωσε ότι «υπάρχει αυξανόμενη ανησυχία ότι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς θα έχουμε κοινωνική αναταραχή και θα λάβουν χώρα πολλά παράνομα πάρτι και μεγάλες συρροές κόσμου, μόλις κλείσουν τα καταστήματα στις 11 το βράδυ, με κίνδυνο η αστυνομία να μην μπορεί να ανταποκριθεί».
Μάλιστα, περιέγραψε την κατάσταση ως «σοβαρό τροχαίο, με κάθε έννοια του όρου» και κάλεσε την κυβέρνηση να σκεφθεί πώς θα διαχειριστεί την κατάσταση που διαμορφώνεται, καθώς ήδη από την έναρξη της νέας καραντίνας έχουν καταγραφεί ουκ ολίγα παράνομα raves στη Βρετανία, χωρίς κανένα μέτρο προστασίας. - πηγή: loaded