ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2020

Δεν πέρασε απαρατήρητη η «διαφοροποίηση Δένδια»


Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του Νίκου Δένδια την Κυριακή στη Βουλή, που ήταν και η πρώτη μετά την τελευταία Σύνοδο Κορυφής. Ο ΥΠΕΞ κινήθηκε σε διαφορετικό μήκος κύματος από την κυβέρνηση και επέλεξε τη σφοδρή κριτική τόσο στην Ε.Ε. όσο και στη Γερμανία για τις αποφάσεις που ελήφθησαν. «Πώς μπορεί να εμφανίζεται ότι ανέχεται την απειλή πολέμου κατά μελών της ευρωπαϊκής οικογένειας;», διερωτήθηκε ο υπουργός και πρόσθεσε: «Ποιου οπλικού συστήματος το εξαγωγικό αποτύπωμα υπερβαίνει το αποτύπωμα της προάσπισης του διεθνούς δικαίου;». Το πνεύμα της ομιλίας του υπουργού σχολιάστηκε έντονα στα έδρανα, με πολλούς βουλευτές να μιλάνε για «διαφοροποίηση Δένδια» που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη.
***
Την Ντόρα μπορεί να την κατηγορήσει κάποιος ότι δεν του αρέσουν οι απόψεις της. Για ένα δεν μπορεί μόνο: πως δεν έχει το θάρρος των απόψεών της. Το απέδειξε χθες στη Βουλή που άστραψε και βρόντηξε στέλνοντας μήνυμα και εντός του κόμματός της για τα ελληνοτουρκικά. Η πρώην υπουργός εμφανίστηκε επικριτική απέναντι σε όσους δεν θέλουν τον διάλογο με την Τουρκία, κάνοντας λόγο για «ετερόκλητο κύκλωμα». Ενδιαφέρουσα αποστροφή.

- από το «Θεωρείο» της Καθημερινής