ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2020

Διπλή απρέπεια Μητσοτάκη σε Φίλη - Τσακαλώτο

ΒΙΝΤΕΟ
Ρεσιτάλ απρέπειας και χυδαιότητας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη Βουλή. Ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε  επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ επειδή η κυβέρνηση δέχεται επικρίσεις για την διαχείριση της πανδημίας και την τρόπο ασκησης της εξωτερικής πολιτικής.
 Οι τόνοι ανέβηκαν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ διαμαρτύρονταν έντονα από τα έδρανα της Βουλής.. Τότε, ο πρωθυπουργός έθιξε το προσωπικό πρόβλημα υγείας του Νίκου Φίλη και είπε απευθυνόμενος σε αυτόν: «Κύριε Φίλη καθίστε κάτω και φορέστε τη μάσκα σας είστε και ευπαθής».
Λίγα λεπτά πριν χαρακτηρίσει «ευπαθή» τον Νίκο Φίλη, είχε επιτεθεί και στον πρώην υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο τον οποίον χαρακτήρισε «υγειονομικά επικίνδυνο».
«Γιατί εκνευρίζεστε; Και η μάσκα σας. Είστε υγειονομικά επικίνδυνος» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Συγνώμη Μητσοτάκη, κατόπιν εορτής

Αργότερα, ο Κ. Μητσοτάκης ζήτησε συγνώμη από τον τομεάρχη, Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Φίλη, σημειώνοντας ότι δεν είχε πρόθεση να τον προσβάλει. «Αν το εξέλαβες ως προσβολή, συγνώμη», δήλωσε ο πρωθυπουργός κατόπιν εορτής και χωρίς να πει τίποτα από το βήμα της Βουλής, αν και μιλούσε για περισσότερο από μία ώρα.
O Nίκος Φίλης δήλωσε:
"Η ειρωνική αναφορά του πρωθυπουργού από το βήμα της Βουλής, ότι ανήκω σε «ευπαθή ομάδα και κινδυνεύω», υπήρξε ατυχής. Εξέπεμψε ένα δημόσιο ήθος που προσβάλλει όχι εμένα προσωπικά αλλά, κυρίως, χιλιάδες συμπολίτες μας που κάποια στιγμή της ζωής τους είχαν την ατυχία να αντιμετωπίσουν σοβαρό πρόβλημα υγείας. Αυτό άλλωστε εξήγησα και στον ίδιο τον πρωθυπουργό, όταν μετά το τέλος της συνεδρίασης, αισθάνθηκε την ανάγκη να μου δώσει προσωπικά εξηγήσεις".