ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2020

Ο Μητσοτάκης τα δίνει όλα στην Εκκλησία

Διπλές λειτουργίες, περισσότερα άτομα, ανοικτές και Πρωτοχρονιά

Ακόμα περισσότερες παραχωρήσεις στην Εκκλησία σχετικά με τα αιτήματά της για την περίοδο των εορτών, την ώρα που οι πολίτες καλούνται να μείνουν στα σπίτια τους και τα καταστήματα και η εστίαση είναι κλειστά λόγω της αναποτελεσματικής διαχείρισης.. της πανδημίας, μαρτυρά το ΦΕΚ που εκδόθηκε σήμερα για το διάστημα έως τις 7 Ιανουαρίου..Ενώ αρχικά η κυβέρνηση μιλούσε για εννέα άτομα σε ναούς κάθε ενορίας και έως 25 άτομα σε μητροπολιτικούς ναούς και αυτό μόνο για ανήμερα των Χριστουγέννων και των Θεοφανείων, τελικά υποχώρησε πλήρως στις αξιώσεις της Εκκλησίας για να ικανοποιήσει όχι μόνο την ηγεσία της αλλά και προφανώς μερίδα του εκλογικού σώματος.
Η πλήρης υποχώρηση της κυβέρνησης ήρθε μετά τη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου και μετά τη χθεσινή τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, όπου ήδη είχε γίνει το πρώτο μεγάλο βήμα υποχώρησης από την πλευρά της κυβέρνησης.
Το ΦΕΚ προβλέπει συγκεκριμένα ότι επιτρέπεται η τέλεση λειτουργιών όχι μόνο ανήμερα των Χριστουγέννων και των Θεοφανείων αλλά και την Πρωτοχρονιά και μάλιστα με 25 άτομα σε ναούς ή 50 σε μητροπολιτικούς ναούς. Για τα Φώτα πάντως δεν θα επιτραπεί ο αγιασμός των υδάτων, παρά μόνο εντός των ναών.
Το νέο ΦΕΚ κάνει επίσης αναφορά στο θέμα των οικογενειακών συναθροίσεων τις ημέρες των εορτών. Ειδικότερα, αναφέρει ότι για τις 24, 25 και 31 Δεκεμβρίου καθώς και την 1η Ιανουαρίου επιτρέπονται οι συναθροίσεις με ανώτατο όριο τα εννέα άτομα από έως δύο οικογένειες. Δεν γίνεται πάντως καμιά αναφορά στο θέμα της απαγόρευσης κυκλοφορίας για εκείνες τις ημέρες, κάτι για το οποίο μέχρι τώρα η κυβέρνηση διαμηνύει πως δεν πρόκειται να αλλάξει. Επιμένει δηλαδή πως η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας θα ξεκινά και εκείνες τις ημέρες στις 10 το βράδυ.
- από το efsyn.gr