ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου 2020

Υπάρχουν κι αυτές οι απόψεις για τη λογοκρισία στην Ελενα Ακρίτα - Τι απάντησε η δημοσιογράφος

«Κι όμως υπάρχουν δημοσιογράφοι που ικανοποιούνται όταν κόβεται-λογοκρίνεται ένας αρθρογράφος σε μία εφημερίδα» γράφει το e-tetradio και αναφέρει: 
"Η δημοσιογράφος Λίνα Κλείτου λόγου χάριν δηλώνει: «Δεν θα λείψει από κανέναν. Ούτε καν από την Κουμουνδούρου. Τους αρκεί ο Πολάκης» έγραψε και μόλις.. τη ρώτησαν ποια εννοεί, απάντησε «η καταθλιπτική»."

[
Η Ελενα Ακρίτα έγραψε σχετικά στο fb:
"Είμαι καταθλιπτική κι αυτό είναι στίγμα σύμφωνα με την Λίνα Κλείτου. Τής εύχομαι ολόψυχα να μην παλέψει ποτέ με αυτό τον δαίμονα που λέγεται «κατάθλιψη»".]
Το e-tetradio συνεχίζει και αναφέρει σχετικά με τα γραφόμενα δημοσιογράφων στα σόσιαλ μίντια σχετικά με τη λογοκρισία σε βάρος της Ελενας Ακρίτα: 
"Ο αρθρογράφος της Καθημερινής Σάκη Μουμτζή γράφει: «H καθεμιά και ο καθένας που έχει λόγο σε εφημερίδα ή ιστοσελίδα γνωρίζει το πολιτικό πλαίσιο εντός του οποίου θα πρέπει να κινηθεί, όπως και το σχετικό ύφος με το οποίο θα εκφρασθεί. Αν αυτά δεν τα έχει αντιληφθεί είναι βλαξ. Αν θέλει να τα διαρρήξει είναι προβοκάτορας».
Προσπαθούμε να καταλάβουμε τι ακριβώς εννοεί ο Αρης Πορτοσάλτε αλλά δεν είναι εύκολο: «Οι αρθρογράφοι δεν είναι δημοσιογράφοι που περιγράφουν ένα γεγονός. Οι αρθρογράφοι προσλαμβάνονται από τα ΜΜΕ για να γράφουν την άποψη τους και να ξεπερνούν, αν νομίζουν, τα εσκαμμένα! Ο αρθρογράφος δεν λογοκρίνεται, είναι σφάλμα, Απλώς, σταματά η συνεργασία του. Για την ιστορία..».
Η Μαριάννα Πυργιώτη βέβαια, στον αντίποδα, δεν είχε ζήτημα να πάρει ευθέως θέση κατά της λογοκρισίας, δίχως περιστροφές: «Με την Έλενα Ακρίτα με χωρίζει πολιτική και όχι μόνον, άβυσσος.... Η μη δημοσίευση του άρθρου στην προσωπική της στήλη, ισούται με βίαιη θα έλεγα λύση της συνεργασίας της με την εφημερίδα ...Κακώς! Πολύ κακώς και κυρίως πολύ ανοήτως...».
Μας δημιουργεί τεράστια έκπληξη η αφωνία πολλών συναδέλφων."