ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 24 Ιουλίου 2018

Κάηκαν αγκαλιά με τα παιδιά τους - Πάνω από 70 οι νεκροί

Αντιμέτωποι με εικόνες αποκάλυψης ήρθαν λίγο πριν από τις οκτώ το πρωί της Τρίτης οι διασώστες στην περιοχή της Αργυρής Ακτής, στο Μάτι: σε ένα χωράφι, κοντά σε ταβέρνα της περιοχής και στη θάλασσα, εντόπισαν νεκρούς τουλάχιστον 26 ανθρώπους: Οικογένειες ολόκληρες, μανάδες νεκρές με τα νεκρά παιδιά στην αγκαλιά τους εντοπίσθηκαν στο χωράφι. Οι άνθρωποι αναζητούσαν..
σωτηρία προς τη  θάλασσα, αλλά οι φλόγες τους εγκλώβισαν.
Σιγά σιγά ποκαλύπτεται το μέγεθος της καταστροφής, που ήταν αδύνατο να εκτιμηθεί όταν έπεσε η νύχτα. Oι νεκροί από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Αττική αναμένεται να ξεπεράσουν τους 70 ενώ ο αριθμός των τραυματιών έφτασε τους 156. Ανάμεσά τους 16 παιδιά που δεν διατρέχουν κίνδυνο. Έντεκα από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.
Για «εθνική τραγωδία» και «βιβλική καταστροφή με ανθρώπινες απώλειες» έκανε λόγο ο υπουργός Εσωτερικών Π. Σκουρλετης μιλώντας στην ΕΡΤ. «Προσπαθούμε να ξεπεράσουμε το διαρκές σοκ και να διαχειριστούμε την κατάσταση», πρόσθεσε  ο Π. Σκουρλέτης.
«Το έργο που αντιμετωπίζουμε τώρα είναι η αναγνώριση των θυμάτων από τα μέλη των οικογενειών τους» δήλωσε το πρωί ο αναπληρωτής διευθυντής του ΕΚΑΒ, Μιλτιάδης Μυλωνάς, που ανέφερε ότι ο αριθμός των θυμάτων ήταν πιθανό να αυξηθεί, καθώς μέχρι στιγμής εχουνλέγχθηκαν τα πιο κατεστραμμένα σπίτια και αυτοκίνητα. (φωτογραφία: William Faithful/ protothema)