ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018

Δεν υπάρχουν διευθυντές και αρχισυντάκτες να εμπνεύσουν...

Tα κλισέ και τo «τίποτα» του Τύπου

Ο κρατικός μηχανισμός αιφνιδιάστηκε όσο ποτέ απο την επίθεση της φοβερής φωτιάς στην Ανατολική Αττική, αλλά οι δημοσιογράφοι των εφημερίδων, με ανοικτές τις συσκευές των τηλεοράσεων σε όλα τα κανάλια, δεν μπόρεσαν να αντιληφθούν..
ούτε το αυτονόητο.
Τα πρωτοσέλιδα της επόμενης μέρας (Τριτη 24 Ιουλιου) ηταν για γέλια και για κλάματα. Με τίτλους κλισέ ("Στάχτες η Αττική" έγραφε το κάποτε λαμπερό "Εθνος", "Κόλαση του Δάντη" ηταν ο τίτλος της πάλαι ποτε ημερήσιας ναυαρχιδας του ΔΟΛ, "Τους έπαιρναν μάτι στην ταράτσα" έγραφε η Espresso για κάτι τύπους ξαναμμένους), χωρις καμμία φαντασία, χωρίς ιχνος ρεπορτάζ απο τις περιοχές του θρηνου, χωρις φωτογραφίες συγκλονιστικές απο ενα τραγικό γεγονός που βύθισε την Ελλάδα στο πένθος.
Η "Εφημερίδα των Συντακτών" προσπάθησε να σώσει την παρτίδα, αλλά έμεινε κι αυτή στις αποκλειστικές πληροφορίες του ΑΠΕ και των sites. Την Τετάρτη 25 Ιουλίου μάλλον κάποιοι σε δημοσιογραφικά γραφεία κατάλαβαν οτι τα προϊόντα - έντυπα που εκτίθενται προς πώληση στα περίπτερα όλης της χώρας είναι "για πέταμα" και ψάχτηκαν λίγο περισσότερο (δείτε ΕΔΩ) αλλα δυστυχώς πάλι με "νεκρές" εικόνες, παλι με λέξεις του "τιποτα", παλι χωρίς ειδήσεις και κυρίως πάλι χωρίς άποψη.
Αφού δεν υπάρχουν διευθυντές και αρχισυντάκτες να εμπνεύσουν (οπως έγραψε και ο βετεράνος Αρης Σκιαδόπουλος) τους κακοπληρωμένους εργαζόμενους στονΤύπο, οι τελευταίοι αναγνώστες θα φεύγουν μακριά από τα περίπτερα και τα απαξιωμένα "μαγαζιά" θα βιώνουν το μαρτυρικό τέλος τους. Μέχρι να γεννηθεί -αν γεννηθεί- κατι καινούργιο...

Θ. Ζ.