ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 24 Ιουλίου 2018

Τραγωδία σε Μάτι και Ραφήνα - Φόβοι για πολλούς νεκρούς

Ενα απίστευτο θρίλερ διαδραματίζεται στο Μάτι, τη Νέα Μάκρη, τη Ραφήνα και τις γύρω περιοχές. Ο δημοσιογράφος Κ. Αρβανίτης μιλώντας στην ΕΡΤ μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας εξέφρασε την αγωνία και τον φόβο του για την ύπαρξη νεκρών στο Μάτι Ανατολικής Αττικής.
Η ΕΡΤ στις 2 τα ξημερώματα μετέδωσε την μαρτυρία του δημοσιογράφου Νίκου Καπόγλη στο Μάτι  πως εντόπισαν μέσα κι έξω από σπίτι στην οδό Θήρας -στη Θέση "Ζούγκλα"- έξι απανθρακωμένα πτώματα. Τα δυο απ' αυτά, παιδιά...
Τουρίστες και κάτοικοι βλέποντας τις φλόγες να φτάνουν μέχρι την παραλία κυριολεκτικά,..
βουτούσαν στη θάλασσα για να σωθούν.
Κάποιοι άλλοι στην προσπάθειά τους να απομακρυνθούν απο την κόλαση που ζούσαν, πήραν μικρές βάρκες και ξανοίχτηκαν στη θάλασσα.
Πολλούς από αυτούς άρχισαν στη συνέχεια να τους αναζητούν συγγενείς και φίλοι με αποτέλεσμα να κινητοποιηθεί άμεσα το Λιμενικό Σώμα με πλωτό σκάφος , ελικόπτερο τύπου «Σικόρσκι» και εμπορικό πλοίο που παρέπλεε στην περιοχή.
Τους απελπισμένους ανθρώπους εντόπισαν τα πλοία της γραμμής είτε μέσα στη θάλασσα, είτε μέσα στις πλαστικές βάρκες που είχαν πάρει.
Τρεις νεκροί (ένας άνδρας, μια γυναίκα και ένα κορίτσι) βρίσκονται στο Λιμεναρχείο της Ραφήνας, τους οποίους παρέδωσαν για μεταφορά σε πλωτά μέσα του Λιμενικού Σώματος πεζοπόρα τμήματα.
Ταυτόχρονα μεγάλος αριθμός ατόμων έχει περισυλλεγεί από παραλίες και μεταφέρονται σε σημεία υποδοχής που έχουν ορισθεί στην περιοχή της Ραφήνας.