ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 24 Ιουλίου 2018

Μάτι και Κόκκινο Λιμανάκι έχουν χαθεί απ' τον χάρτη

Δραματική είναι η περιγραφή της κατάστασης του δημάρχου Ραφήνας-Πικερμίου Ευάγγελος Μπουρνούς, λίγες ώρες μετά τις φονικές πυρκαγιές στην ανατολική Αττική. Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τόνισε:
«Προσπαθούμε να λειτουργήσουμε σε μια άλλη πραγματικότητα, γιατί έχουν εξαφανιστεί δύο οικισμοί, το Μάτι και το Κόκκινο Λιμανάκι, που έχουν χαθεί από τον χάρτη»..
Όπως είπε, «ο Νέος Βουτζάς έχει πάθει τεράστιες ζημιές, έχει καεί μέσα η πόλη, 40-50 σπίτια καμμένα, τριακόσια μέτρα από την πλατεία. Έχουν καεί περιφερειακά σημεία και τοποθεσίες, σπίτια και μεγάλα κομμάτια πρασίνου. Έχει αλλάξει το τοπίο. Ζούμε μια άλλη πραγματικότητα!».
Σε ερώτηση αν η Ραφήνα σήκωσε μόνη της όλο αυτό το βάρος ή αν υπήρξε και βοήθεια από τους όμορους δήμους, απάντησε:
«Το Μάτι ανήκει κατά ένα μικρό μέρος στο δήμο Ραφήνας, το υπόλοιπο ανήκει στον δήμο Μαραθώνα. Εμείς μόνοι εκεί ήμασταν και οργανώσαμε τη διάσωση από θαλάσσης. Έχω σπίτι δικό μου που κάηκε και η οικογένειά μου διέφυγε από την θάλασσα. Ήμουν τρεις ώρες μέσα στον οικισμό και δεν υπήρχε κανένας προσπαθώντας να προσεγγίσω την θάλασσα. Ήταν όλα αποκομμένα. Είδα νεκρούς ανθρώπους, είδα τουλάχιστον 300 αυτοκίνητα καμένα, είδα τα καμένα σπίτια. Δεν υπάρχει πια αυτός ο οικισμός, ούτε υπάρχει Κόκκινο Λιμανάκι. Η κατάσταση είναι δραματική».