ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 25 Μαρτίου 2018

Εχουμε θεματάκια...

Το βίντεο με τους φαντάρους που πετάνε τον σκύλο στον γκρεμό είναι φριχτό. Η πράξη ακόμα φριχτότερη. Οι νόμοι δυστυχώς δεν είναι όσο αυστηροί πρέπει, οπότε ακόμα και αν τους επιβληθούν οι αυστηρότερες δυνατές ποινές, αυτές δεν θα είναι εξοντωτικές και αυτό είναι ένα πρόβλημα που έχει να κάνει με την συγκεκριμένη νομοθεσία.
Από την άλλη, τα ακραία σχόλια εναντίoν τους σε κάθε ανάρτηση σχετική με το θέμα, σχόλια που.. μιλάνε για βασανισμούς και ψόφους με φριχτούς τρόπους, σχόλια που δημοσιοποιούν τα πλήρη στοιχεία τους, διευθύνσεις, τηλέφωνα κτλ, αποδεικνύουν ότι είμαστε μια κοινωνία με ελάχιστη εμπιστοσύνη στην δικαιοσύνη και στην επιβολή των νόμων, μια κοινωνία με μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού με πολύ βίαια ένστικτα που γουστάρει το eye for an eye στην ακραία μορφή του και που σύμφωνα με τα συμφραζόμενα δεν θα είχε κανένα πρόβλημα στην επαναφορά της θανατικής ποινής ή ακόμα καλύτερα στο να πάρει τον νόμο στα χέρια του.
Την ίδια ώρα στην Αμερική ο κόσμος διαδηλώνει για την απαγόρευση της οπλοκατοχής γιατί το να παίρνει ο κόσμος τον νόμο στα χέρια του δεν έχει και τα καλύτερα αποτελέσματα. Το να καταδικάζουμε μια βίαιη και απάνθρωπη συμπεριφορά, ζητώντας τα βιαιότερα δυνατά αντίποινα δεν μας κάνει ούτε φιλόζωους, ούτε ανθρωπιστές. Μας κάνει ένα με αυτούς που βασανίσανε τον σκύλο και αποδεικνύει τα τεράστια θέματα που έχουμε ως κοινωνία.
- από το facebook του Ανδρέα Λουκάκου