ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017

Εγκυρότητα

Η ιστοσελίδα ellinikahoaxes.gr, που ξεκίνησε συνεργασία με την Athens Voice, δημοσίευσε την 1η Σεπτεμβρίου «έρευνα» για την εγκυρότητα της είδησης περί «πρωτοποριακού φαρμάκου κατά του καρκίνου στις ΗΠΑ».
Το δημοσίευμα μοιάζει εξαιρετικά με συγκαλυμμένη διαφήμιση του φαρμάκου της Novartis, η οποία βρίσκεται υπό δικαστική διερεύνηση. «Πρόκειται για μια πρωτοποριακή θεραπεία», αναφέρει και καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η είδηση είναι αληθινή και πως «όντως είναι μια ιστορική στιγμή για τον πόλεμο κατά του καρκίνου»..
Η ουσία, βέβαια, κρύβεται στην εξής αναφορά: «Η τιμή καταλόγου είναι 475.000 δολάρια για μία εφάπαξ θεραπεία, ανακοίνωσε η εταιρεία Novartis, και σίγουρα δεν είναι φθηνή».
Η ιστοσελίδα προσπερνά την υπέρογκη αυτή τιμή με το σχόλιο «η κατασκευάστρια εταιρεία δήλωσε την Τετάρτη ότι η τιμή είναι χαμηλότερη από ό,τι αναμενόταν». Λίγη προσοχή δεν θα έβλαπτε...

Ν.ΣΒ. (Παρασκήνια / ΕφΣυν)