ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017

Ο αποδιοπομπαίος Τραγάκης

Του Κώστα Βαξεβάνη

Άστραψε και βρόντηξε επιμένουν τα Μέσα και τα έξω, τα φιλικά προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Πρόεδρος της ΝΔ, για την ανακοίνωση που έκανε ο βουλευτής του κόμματος Γιάννης Τραγάκης, πως υποψήφιος στη θέση του στις εκλογές, θα είναι ο γιός του.
Τι άλλο είναι από χτύπημα στον παλαιοκομματισμό και την οικογενειοκρατία, επιμένει η Πειραιώς.
Κατ' αρχήν στο σπίτι του Μητσοτάκη και των παιδιών και εγγονών του (για να μη βάλω τα βαφτιστήρια) που έγιναν πολιτικοί κληρονομικώ δικαιώματι δεν μιλάνε για σχοινί. Είναι λίγο άκομψο ο γιος του Μητσοτάκη, ο αδελφός της.. Ντόρας, ο θείος του εγγονού του Μητσοτάκη να μιλάει για νεποτισμό και μάλιστα σε ένα κόμμα όπου οι γιοί και οι κόρες των Κεφαλογιάννηδων, των Βαρβιτσιώτηδων και πολλών άλλων, παίρνουν ως σκυτάλη την έδρα και την κουβαλάνε σαν κληρονομιά μαζί με τα οικογενειακά ακίνητα.
Ο απρόσεκτος Γιάννης Τραγάκης, ο οποίος πρακτικά δεν εξέφρασε τίποτα άλλο από αυτό που συνηθίζεται στο κόμμα και εκφράζει και ο ίδιος ο Πρόεδρος του κόμματος, δεν είπε πως ο γιός του θα είναι απλώς υποψήφιος. Ολόκληρη η δήλωσή του είναι “Εχω πάρει ήδη την απόφασή µου, την οποία έχω γνωστοποιήσει στον πρόεδρο του κόμματος και την έχει αποδεχτεί. Στις επόμενες εκλογές, υποψήφιος, αντί για μένα, στη Β’ Περιφέρεια Πειραιά -που με τίμησε από το 1974 και έτσι είμαι ο αρχαιότερος βουλευτής του ελληνικού Κοινοβουλίου, έχοντας εκλεγεί 13 φορές- θα είναι ο γιος μου”.
Ο Μητσοτάκης φαίνεται λοιπόν (και δεν το διαψεύδει), να έχει ενημερωθεί και συμφωνήσει πως ο υιός Τραγάκης θα είναι υποψήφιος. Το έχω πει στον Πρόεδρο και έχει συμφωνήσει, δηλώνει ο πατήρ Τραγάκης. Ένα λοιπόν το κρατούμενο. Για κάποιο λόγο ο Μητσοτάκης θέλει να κάνει το κομμάτι του και προκειμένου να φανεί πως είναι κατά της οικογενειοκρατίας αντί να χτυπήσει τον εαυτό του χτυπάει το σαμάρι.
Ας υποθέσουμε όμως πως δεν είναι έτσι. Αυτός που διέπραξε το ολίσθημα στήριξης της οικογενειοκρατίας δεν είναι ο γιος Τραγάκης αλλά ο πατέρας. Αυτός έκανε τις δηλώσεις, αυτός στήριξε το νεποτισμό και πλασαρε το γιό του. Γιατί λοιπόν δεν τιμωρήθηκε ο πατέρας αλλά ο γιος; Γιατί δεν κλήθηκε ο πατέρας Τραγάκης από τα όργανα του κόμματος για να λογοδοτήσει; Και εδώ μπαίνει ένα πιο σοβαρό θέμα που είναι θέμα Δημοκρατίας. Αποκαλύπτεται, είτε με τις δηλώσεις Τραγάκη είτε με την απόφαση Μητσοτάκη κατά Τραγάκη, πως η ΝΔ, ελάχιστη σχέση έχει με δημοκρατικές διαδικασίες που οδηγούν σε αποφάσεις. Τόσο η απόφαση να είναι κάποιος υποψήφιος, όσο και η απόφαση να μην είναι, είναι μια υπόθεση του αρχηγού πέρα από το κόμμα και τις διαδικασίες δημοκρατικές επιλογής. Ο Κυριάκος έχει γραμμένη την κομματική βάση στα παλαιότερα των υποδημάτων του Άδωνη, ο οποίος εκπροσωπεί την τηλεοπτική βάση και τη βάση φίλων της Μαρέβας. Γι αυτό χρειάζεται και ένας αποδιοπομπαίος Τραγάκης για να φαίνεται πως ο αρχηγός παίρνει σκληρές αποφάσεις.
- από το koutipandoras