ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2017

Στις ταβέρνες του Πειραιά

«Κώστας Νούρος: Ξένος δυο φορές» για οκτώ παραστάσεις

Μετά τον επιτυχημένο κύκλο παραστάσεων της μουσικής βιογραφίας «Κώστας Νούρος: Ξένος δυο φορές», το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά μας ξανασυστήνει αυτόν τον ιδιαίτερο τραγουδιστή και άνθρωπο, από τις 10 Σεπτεμβρίου 2017 και για μόνο οκτώ παραστάσεις, στις ταβέρνες Ρεβαϊζι (10,11/9 και 22,23,24/9) και Ρούκουνας (16,17,18/9), στον Πειραιά.
Ο Κώστας Μασσέλος, γνωστός ως Κώστας Νούρος, υπήρξε μια ιδιαίτερη περίπτωση τραγουδιστή, του οποίου το ταλέντο άνθησε τόσο στη Σμύρνη όσο και στον Πειραιά. Η φωνή, αλλά και η ζωή του σφράγισαν μοναδικά και.. ανατρεπτικά την πρώτη περίοδο του σμυρναίικου/ρεμπέτικου τραγουδιού. Δύο φορές πρόσφυγας, μπόλιασε με τη φινέτσα του.. το μπρούτο πειραιώτικο ρεμπέτικο, μένοντας συγχρόνως αόρατος, μια ντελικάτη φιγούρα που δεν χωρούσε στα στερεότυπα μιας συντηρητικής κοινωνίας.
Εμπνευσμένη από τη βιογραφία του σπουδαίου τραγουδιστή σμυρναίικων τραγουδιών του πρώτου μισού του 20ου αιώνα, Κώστα Νούρου, η παράσταση παρουσιάζεται σε κείμενα και μουσική δραματουργία των Ανθή Γουρουντή, Χρύσας Καψούλη και Τσιμάρα Τζανάτου, σκηνοθεσία Χρύσας Καψούλη και μουσική-ενορχήστρωση των Χάρη Βλαστάκη και Ανθής Γουρουντή.
Τον Τσιμάρα Τζανάτο (φωτογραφία), ο οποίος ερμηνεύει τον ρόλο του Κώστα Νούρου, πλαισιώνουν οι ερμηνευτές Μικαέλα Δανά και Νικόλαος Χαλδαιάκης και το 40μελές πειραϊκό φωνητικό σύνολο Libro Coro.

- πηγή: ert.gr (Tζένη Χαραλαμπίδου)