ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2017

Το πρώτο «ψαλίδι» από Σαββίδη και Μάρη

Ο Ιβάν Σαββίδης αγόρασε τους τίτλους του «Εθνους»  του «Εθνους της Κυριακής»  και της «Ημερησίας» και ο Δημήτρης Μάρης ανέλαβε το μάνατζμεντ.
Όλα ξεκίνησαν για την επανέκδοση των εφημερίδων. Ο νέος διευθυντής Μάνος Χωριανόπουλος (συμπαθή και ευγενικό μου τον περιγράφουν δημοσιογράφοι που τον είδαν) μαζί με τον Κώστα Σαρρηκώστα και υποψήφιους αχισυντάκτες, όπως ο Μπιντέλας, άρχισαν να βλέπουν τους παλιούς δημοσιογράφους του Εθνους, αλλά και άλλους ενδιαφερόμενους.
Κι΄εκεί που πήγαιναν όλα κατ΄ ευχήν, στελεχώνονταν οι εφημερίδες με δημοσιογράφους που θα αμείβονταν με καθαρούς μισθούς πέριξ των 1.000 ευρώ (και πάνω και κάτω), ξαφνικά σαν κεραυνός προέκυψε.. ένα εμπόδιο, ενδεικτικό της διάθεσης και των σχεδίων των νέων επενδυτών.
Επεσε «ψαλίδι»  στο μπάτζετ, οπότε άρχισαν νέοι υπολογισμοί με μικρότερο αριθμό δημοσιογράφων για να αποδειχθεί άλλη μία φορά, πως οι ιδιοκτήτες εφημερίδων και γενικότερα μέσων επικοινωνίας στη νέα εποχή δεν έχουν φιλοδοξίες ενημέρωσης, αλλά εξυπηρέτησης επιχειρηματικών συμφερόντων και πολιτικών σκοπών, όπως φάνηκε ήδη από την πρώτη μέρα κυκλοφορίας και από τις εφημερίδες «Τα Νέα» και «Το Βήμα» που απέκτησε ο Bαγγέλης Μαρινάκης.
- πηγή: eretikos