ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

Tα ψέμματα Πετρόπουλου, άλλοθι για λουκέτο στον ΕΔΟΕΑΠ

Λουκέτο στον ΕΔΟΕΑΠ βάζει η Κυβέρνηση. Το σχέδιο που είναι σε εξέλιξη ομολογεί προκλητικά ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος σε συνέντευξη του στο πρώτο πρόγραμμα του ραδιοφώνου της ΕΡΤ την Δευτέρα 4 Απριλίου.
«Δεν υφίσταται κεφαλαιακή βάση για την εξασφάλιση της βιωσιμότητάς του , δήλωσε χαρακτηριστικά για τον ΕΔΟΕΑΠ προσθέτοντας οτι παραμένει ανοιχτό το θέμα τακτοποίησης του ταμείου» χωρίς να λέει τί σημαίνει ή που οδηγεί αυτή η δήθεν τακτοποίηση, τη στιγμή που μαζί με τον Γ. Κατρούγκαλο δίνουν το αγγελιόσημο ως έσοδο στους διαφημιστές.
Ανέφερε επίσης ότι ο φορέας Περίθαλψης και Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΔΟΕΑΠ) των δημοσιογράφων δήθεν δανείζεται χρήματα από το ταμείο κύριας σύνταξης (ΕΤΑΠ-ΜΜΕ) για να λειτουργήσει, πράγμα όμως που δεν είναι αλήθεια επειδή έκρυψε ότι ο ΕΔΟΕΑΠ.. χρηματοδοτείται από το αγγελιόσημο και από τις εισφορές των ασφαλισμένων και δεν επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό, ούτε με ένα ευρώ.
Δεν λέει επίσης κουβέντα και για τα δύο επικουρικά ταμεία (ΤΕΑΣ) της περιφέρειας που επίσης λειτουργούν με αγγελιόσημο, και χωρίς αυτό κατεβάζουν τα ρολά.
Προκαλεί ωστόσο ιδιαίτερη εντύπωση το γεγονός ότι ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ Λ. Ταγματάρχης δεν φρόντισε να υπάρχει αντίλογος σε αυτήν ψευδολογία, από την ΕΡΤ όπως και οι άλλοτε συνδικαλιστές και σημερινοί διευθυντές του κρατικού ραδιοφώνου Ν. Τσιμπίδας και Γ. Γιουκάκης που εκπροσωπούσαν τις παρατάξεις «Κατάληψη ΕΣΗΕΑ» και «Συσπείρωση δημοσιογράφων», που συνδέονται με τις μέρες του Δ. Τρίμη.


- από ανάρτηση του Κώστα Μπετινάκη στο facebook