ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

Επίθεση «Ρουβίκωνα» στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα»

Καταδικάζει η ΕΣΗΕΑ

Επίθεση αγνώστων έγινε το πρωί της Παρασκευής στα γραφεία της εφημερίδας "Πρώτο Θέμα", στο Μαρούσι. Σύμφωνα με ανακοίνωσή της, την ευθύνη αναλαμβάνει η αναρχική ομάδα «Ρουβίκωνας».
Οπως αναφέρει το "Πρώτο Θέμα" στην ιστοσελίδα του (από όπου και η φωτογραφία), 16 κουκουλοφόροι που επέβαιναν σε οχτώ δίκυκλα επιτέθηκαν στα γραφεία λίγο μετά τις 11 το πρωί κρατώντας βαριοπούλες και πέταξαν πέτρες και μπογιές. Από την επίθεση σημειώθηκαν υλικές ζημιές στην τζαμαρία του κτηρίου ενώ οι άγνωστοι προκάλεσαν φθορές και σε δύο αυτοκίνητα εργαζομένων της εφημερίδας.
Με ανάρτησή της στην ιστοσελίδα athens.indymedia η οργάνωση Ρουβίκωνας ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση. Στο κείμενο αναφέρονται τα εξής:..
«Σήμερα στη Ν.Φιλοθέη Αμαρουσίου στις 11.00 το πρωί σύντροφοι του Ρουβίκωνα επιτέθηκαν στα γραφεία του Πρώτου Θέματος. Βάφτηκε με μπογιές η πρόσοψη του κτιρίου, σπάστηκε όλη η είσοδος, όπως και αυτοκίνητα στελεχών της εφημερίδας. Οι σύντροφοι αποχώρησαν χωρίς πρόβλημα. Θα ακολουθήσει εκτενέστερο κείμενο».
Στις 16 Μαρτίου μέλη της αναρχικής ομάδας πραγματοποίησαν διαμαρτυρία στο ξενοδοχείο Χίλτον. Οι δράστες έφτασαν μέχρι την είσοδο του ξενοδοχείου, όπου διαμένουν οι επικεφαλής των δανειστών που βρίσκονται στη χώρα μας, και κρέμασαν πανό.Προσήχθησαν 12 άτομα, τα οποία αφέθησαν ελεύθερα.
Στις 23 Φεβρουαρίου 20 μέλη του «Ρουβίκωνα» εισέβαλαν στο στούντιο στην ΕΡΤ, κατά τη διάρκεια του δελτίου ειδήσεων, με αποτέλεσμα ολιγόλεπτη διακοπή του προγράμματος. Τα μέλη του «Ρουβίκωνα» επιχείρησαν να διαβάσουν ένα κείμενο στο δελτίο ειδήσεων τη στιγμή που ο δημοσιογράφος Πάνος Χαρίτος συνομιλούσε με την βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη.

 Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ:
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση που έγινε σήμερα στα γραφεία της εφημερίδας «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» από μέλη της ομάδας «ΡΟΥΒΙΚΩΝΑΣ». Οι Έλληνες δημοσιογράφοι, που διαδήλωσαν χθες μαζί με τους εργαζόμενους όλης της χώρας, κατά της αντιασφαλιστικής πολιτικής της κυβέρνησης, καταδικάζουν τη βία από όπου κι αν προέρχεται και δηλώνουν ότι η ενημέρωση του ελληνικού λαού είναι αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα.