ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη, 5 Απριλίου 2016

Δημοσιογραφική… ανηθικότητα

Φυσικά και δεν είναι αρεστή η αντικατασκοπεία όπως και όπου να ασκείται. Αλλά είναι μια κλειδαρότρυπα σε έναν κόσμο από τον οποίο σε έχουν αποκλείσει . Αν δεν υπήρχε ο υπερκοριός, παραδείγματος χάρη, δεν θα μαθαίναμε ποτέ για τους εντιμότατους κυρίους με τα πακιστανικά και κινεζικά τηλέφωνα, για τους υπέροχους διαλόγους που αποκαλύπτουν συνδιαλλαγή στο παρασκήνιο, για επιβολή αποφάσεων σε επιτροπές και για ένα σωρό καταστάσεις που όζουν. Αν δεν υπήρχαν WikiLeaks δεν θα ξέραμε πώς ακριβώς (γιατί στο περίπου το υποψιαζόμασταν) στήνεται το παιχνίδι της πίεσης, του φόβου και της εξάντλησης σε βάρος της Ελλάδας – και προφανώς όχι μόνο από τη Βελκουλέσκου και τον Τόμσεν όπως αποκαλύφθηκε. Ένα παιχνίδι που εύρισκε πρόθυμα ελληνικά χέρια για να το.. λειτουργήσουν τόσο έντονα, επίμονα και χοντροκομμένα, ακόμα και παραμονές κρίσιμων εκλογικών αναμετρήσεων.
Φυσικά οι διαρροές δεν αρέσουν στους κρατούντες, που θέλουν να κινούνται σε στεγανά και στο ημίφως. Όπως λ.χ. ο χερ Σόιμπλε που δηλώνει (μέσω του αντιπροσώπου του) πως «δεν είναι σωστό να γίνονται υποκλοπές συνομιλιών και μετά να δημοσιεύονται».

- διαβάστε ΕΔΩ το άρθρο του Διον. Βραϊμάκη (δημοσιεύεται στη Live Sport της Τρίτης)