ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 5 Απριλίου 2016

Τα «αρχοντιλίκια» του ζεύγους Λυμπέρη

Με αφορμή τις νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες του «πτωχευμένου» εκδότη Αντώνη Λυμπέρη, και της συζύγου του, στη Μύκονο (διαβάστε ΕΔΩ) οι πρωην εργαζόμενοι των Εκδόσεων Λυμπέρη έβγαλαν ανακοίνωση στην οποία αναφέρουν:
"Το θαύμα έγινε! Από την απόλυτη φτωχοποίηση,… ανοίγει κατάστημα στη Μύκονο το ζεύγος Λυμπέρη (το χούι πεθαίνει τελευταίο!). Tο κατάστημα, που θα πουλάει “δημιουργίες της Έλενας Μακρή-Λυμπέρη”, κόστισε 100.000 ευρώ ”αέρα” συν 6.000 ευρώ ενοίκιο το μήνα!
Είναι τουλάχιστον σκάνδαλο αυτή η επιχειρηματική κίνηση, αν και υπάρχει βέβαια ο νόμος που προστατεύει όλους τους “πτωχευμένους” επιχειρηματίες, που με μια απόφαση πτώχευσης κλείνουν τις εταιρείες τους και κρατούν τα “αποθέματα” που έχουν συσσωρεύσει από τη δουλειά των εργαζομένων τους, τους οποίους αφήνουν στο δρόμο απλήρωτους (στην περίπτωσή μας με 4,5 μήνες απλήρωτα δεδουλευμένα) και χωρίς αποζημίωση.
Και επειδή αυτοί οι “καπεταναίοι” φροντίζουν να μην έχουν κανένα περιουσιακό στοιχείο..
στο όνομά τους, αδιαφορούν και για τα τεράστια χρέη που αφήνουν στα ασφαλιστικά μας ταμεία, το δημόσιο, τους προμηθευτές και τους εξωτερικούς συνεργάτες.
Δεν θα είχαμε κανένα θέμα με τον επιχειρηματικό οίστρο τους, αν είχαν φροντίσει να φερθούν ως όφειλαν στους εργαζομένους τους.
Ευχόμαστε οι υπάλληλοι του νέου καταστήματος στη Μύκονο να μη γευτούν και αυτοί το “αρχοντιλίκι” του ζεύγους Λυμπέρη.
Επιτροπή πρώην εργαζομένων Εκδόσεων Λυμπέρη
ΥΓ. Υπάρχουμε ακόμα και συνεχίζουμε τον αγώνα για τη δικαίωσή μας!"