ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 4 Απριλίου 2016

Ανοησίες...

"Η στρατηγική κωλυσιεργίας στη διαπραγμάτευση προκειμένου να δημιουργηθούν συνθήκες πιστωτικής ασφυξίας στην Ελλάδα λίγο πριν το βρετανικό δημοψήφισμα είναι πράγματι μια μεγάλη ανοησία". Με αυτόν τον τρόπο ανταποδιδει τα ίσα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην επικεφαλής του ΔΝΤ  Κριστίν Λαγκάρντ που στην χθεσινοβραδινή επιστολή χαρακτήριζε «ανοησίες» τις διαρροές ότι το προσωπικό του Ταμείου θα χρησιμοποιούσε ως διαπραγματευτική τακτική την απειλή πιστωτικού γεγονότος.  Ο Τσίπρας μέσω ανακοίνωσης του  Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού ξεκαθαρίζει επιπλέον, σχετικά με τον υπαινιγμό της επικεφαλής του ΔΝΤ για τη διαρροή, ότι η Ελλάδα είναι απόλυτα ασφαλής χώρα. Στην σχετική ανακοίνωση τονίζεται επίσης ότι η διαπραγμάτευση πρέπει να κλείσει άμεσα χωρίς εξωφρενικές απαιτήσεις.
Το κείμενο της ανακοίνωσης Τσίπρα έχει ως εξής:..
«Η στρατηγική κωλυσιεργίας στη διαπραγμάτευση προκειμένου να δημιουργηθούν συνθήκες πιστωτικής ασφυξίας στην Ελλάδα λίγο πριν το βρετανικό δημοψήφισμα είναι πράγματι μια μεγάλη ανοησία.
Μία ανοησία που οφείλουμε, όλοι, να αποτρέψουμε.
Η διαπραγμάτευση πρέπει να κλείσει άμεσα χωρίς εξωπραγματικές απαιτήσεις για επιπρόσθετα μέτρα, πέρα από όσα ορίζει η συμφωνία του περασμένου Ιουλίου.
Σε ό,τι αφορά δε στα ζητήματα ασφάλειας, η ελληνική κυβέρνηση διαβεβαιώνει για άλλη μια φορά ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα απόλυτα ασφαλής, πολύ περισσότερο, μάλιστα, από χώρες στις οποίες έχει πραγματοποιηθεί η συντριπτική πλειοψηφία των διαρροών των WikiLeaks.»