ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

Oι μισητοί 30 δημοσιογράφοι του σκιτσογράφου Πετρουλάκη

Και οι αντιδράσεις στο διαδίκτυο

Οπως αναφέραμε σε άλλη ανάρτησή μας, δυσάρεστα εξέπληξε πάρα πολλούς το άρθρο του Ανδρέα Πετρουλάκη στο protagon υπό τον τίτλο «Καταγγέλλω 30 έλληνες δημοσιογράφους»  προκαλώντας πολλές αντιδράσεις κυρίως γιατί επιχειρεί να «αθωώσει» τους 9 γνωστούς και μη εξαιρετέους δημοσιογράφους για τον ρόλο τους στο δημοψήφισμα. Τότε που χιλιάδες κόσμου στην πλατεία Συντάγματος φώναζε το σύνθημα «Αλήτες-ρουφιάνοι-δημοσιογράφοι» (δείτε ΕΔΩ) και η Μαρία Σαράφογλου και οι λοιποί της παρέας προσπαθούσαν να μας πεισουν πως όλοι θέλουν το ΝΑΙ... H γενική κατακραυγή κατά των δημοσιογράφων που εκδηλώθηκε μαζικά εκείνο το βράδυ της Παρασκευής στη συγκέντρωση..
κατά του «ΟΧΙ» (61%) είχε προκαλέσει σοκ στον χώρο της δημοσιογραφίας και των ΜΜΕ και έπρεπε να είχε προβληματίσει σοβαρότατα όλους όσοι ασχολούνται με την υπόθεση ενημέρωση...
Σχετικά με την αλγεινή εντύπωση που προκάλεσε το άρθρο Πετρουλάκη, αλιεύουμε αντιδράσεις και ενδεικτικά σχόλια από το διαδίκτυο και τα social media:
Χρήστος Ξανθάκης (fb):
Διαβάζω τον σκιτσογράφο Πετρουλάκη που καταγγέλει 30 δημοσιογράφους ότι έφεραν τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, ότι καλλιέργησαν αντιμνημονιακές ψευδαισθήσεις στον λαό, ότι υπονόμευσαν τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες, ότι, ότι, ότι.
Λέει επίσης κάπου ο σκιτσογράφος ότι αυτοί οι μισητοί 30 συνέβαλαν στον "αφελληνισμό των τραπεζών".
Και αναρωτιέμαι εγώ με το φτωχό μου το μυαλό: γι' αυτό κανένας καριόλης δεν μου τραγουδάει πια τον εθνικό ύμνο όταν πλησιάζω το γκισέ;

Δημήτρης Σούλτας (fb):
- Να ενημερώσω τον Ανδρέα Πετρουλάκη ότι σε οποιαδήποτε στοιχειωδώς σοβαρή χώρα, σε όλον τον πλανήτη, δημοσιογράφος που δηλώνει δημοσίως "μας έλεγαν να μην λέμε ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο και εμείς λέγαμε ότι είναι βιώσιμο" και παραπέμπεται στο πειθαρχικό της επαγγελματικής του ένωσης και διαγράφεται. Γιατί σύμφωνα με τα ίδια του τα λεγόμενα ενημερώνει "κατά παραγγελία", παραπληροφορεί και δημουργεί δυσμενείς συνθήκες για τη χώρα του και τους πολίτες της.
Μόνο στην Ελλάδα μια τέτοια πειθαρχική ποινή θεωρείται "λογοκρισία" και ο "δημοσιογράφος" το παίζει και τιμητής των πάντων.


- Ο Πετρουλάκης θεωρεί τον λαό ένα άθροισμα ηλιθίων, οι οποίοι δεν εξοργίστηκαν από τους πολιτικούς, λόγω των πεπραγμένων τους, αλλά γιατί κάποιοι τους έκαναν να εξοργιστούν. Δεν έχουν βούληση, δεν τα έχουν πάρει επειδή έμειναν άνεργοι, επειδή δεν βγάζουν το μήνα, επειδή κόβεται η σύνταξη τους. Κάποιοι άλλοι τους "έκαναν να εξοργιστούν"

Δημ. Κανελλόπουλος (Εφσυν):
Ας το βουλώσουμε, επιτέλους (...) Ας κάνει μία ερώτηση στο ΕΣΡ ο κ. Πετρουλάκης, ας ζητήσει να πληροφορηθεί πότε πριν το Συμβούλιο δέχτηκε τόσες πολλές καταγγελίες. Ποτέ, άλλοτε. Στο ΕΣΡ έφτασαν περισσότερες από χίλιες καταγγελίες μέσα σε μόλις μία εβδομάδα, κάτι το πρωτοφανές. Οι εννιά δημοσιογράφοι που παραπέμφθηκαν στο πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ για το ρόλο τους στο δημοψήφισμα, (για να μην ξεχνιόμαστε) είναι οι Γιάννης Πρετεντέρης, Όλγα Τρέμη (πρόλαβε και παραιτήθηκε από την ΕΣΗΕΑ) και Μαρία Σαράφογλου από το Mega, Μαρία Χούκλη από τον ΑΝΤ1, Σταμάτης Μαλέλης, Άρης Πορτοσάλτε, Νίκος Κονιτόπουλος (αρχισυντάκτης της εκπομπής του Κωνσταντίνου Μπογδάνου) και Δημήτρης Οικονόμου από τον ΣΚΑΪ.

Λεωνίδας Σακλαμπάνης (fb):
Ποια θέση (επιχειρεί) λοιπόν να περάσει ο κ. Πετρουλάκης με το κείμενό του; Να εξισώσει την μία εβδομάδα ολοκληρωτικής προπαγάνδας από τα τηλεοπτικά δίκτυα, αυτή κατά τη διάρκεια του δημοψηφίσματος, με την στάση/θέση που είχαν/έχουν δημοσιογράφοι έναντι των μνημονίων.
Ξέχασε βέβαια να αναφέρει ότι η συντριπτική πλειοψηφία των δημοσιογράφων που δεν στήριζαν αυτή τη θέση, αργά ή γρήγορα απολύθηκαν από τα ΜΜΕ.
Μπορεί να διάβαζε εκείνη την περίοδο ο άνθρωπος.


Νίκος Σηφάκης (fb):
Δηλαδή οι δημοσιογράφοι που εκληθησαν απο την ΕΣΗΕΑ κατα την εκτιμηση σας το μονο που εκαναν ηταν οτι απλως ειχαν... αντίθετη αποψη;
Και αυτο το ισχυριζεστε ΕΣΕΙΣ κ. Πετρουλακη;
Ειλικρινά, μας εκπλησσετε εξαιρετικα δυσαρεστα.


Δημήτρης Τσίρκας (fb)
Ο Ανδρέας Πετρουλάκης καταγγέλλει από το Protagon τριάντα ακατανόμαστους δημοσιογράφους γιατί έλεγαν ψέματα στο λαό ότι δεν πρέπει να πληρώσει τα χρέη που φόρτωσαν οι εργοδότες του Πετρουλάκη στο δημόσιο, ενώ υποδαύλιζαν και το μίσος εναντίον τους αντί να τους τιμούν και να τους σέβονται.