ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015

«Τσιράκια της Βούλτεψη και του Σαμαρά»

UPD

- Η Βούλτεψη έβαλε τον Στ. Αναγνώστου στη θέση της
- Το παρασκήνιο με την πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ

Υπηρεσιακό κυβερνητικό εκπρόσωπο, ορίζει το Μέγαρο Μαξίμου και το επιτελείο του Σαμαρά, φέρεται να έχει καταλήξει και στο πρόσωπο που θα αντικαταστήσει την Σοφία Βούλτεψη στα καθήκοντα του υφυπουργού στον πρωθυπουργό. Ως διάδοχος της κυβερνητικής εκπροσώπου προοριζόταν η δημοσιογράφος και πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ (και φίλη του Σαμαρά), Μαρία Αντωνιάδου μέχρις ότου η Βούλτεψη έβαλε τον υπάλληλό της (στην ιστοσελίδα «Ελεύθερη Ζώνη») Στέφανο Αναγνώστου -τον οποίο είχε διορίσει παρεμπιπτοντως και στη θέση του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης. Ετσι, όπως σχολίασε κάποιος, «ο έλεγχος της προπαγάνδας Σαμαρά είναι και πάλι στα χέρια της Βούλτεψη και στα "τσιράκια" της ΝΔ» ...
Για το θέμα της Αντωνιάδου σχολιάζει δηκτικά το mediatvnews:

Θαύμα! Η Αντωνιάδου ως υπουργός ανοίγει την ΕΡΤ!
Φυσικά σε ένα παράλληλο σύμπαν αυτό θα συνέβαινε. Η Μαρία Αντωνιάδου, πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ ορκίζεται υπηρεσιακή υφυπουργος για 25 μέρες, δίπλα στον αγαπητό της Αντώνη Σαμαρά-ναι, ναι αυτόν με τον οποίο φωτογραφήθηκε αγκαλιά στην επέτειο των 100 χρόνων ΕΣΗΕΑ, όταν τα ΜΑΤ έσπρωχναν με τις ασπίδες τους δημοσιογράφους.
Σε έναν άλλο κόσμο, η Μαρία Αντωνιάδου θα είχε υποβάλλει την παραίτησή της από την Ένωση Συντακτών για να ασκήσει τα πολιτικά καθήκοντα που της έχουν ανατεθεί. Γιατί είναι απολύτως φυσικό να της κάνουν πλάκα:
Η Αντωνιάδου θα ανοίξει την ΕΡΤ! Ή η ΕΣΗΕΑ απαιτεί από τη νέα υφυπουργό να επιβληθεί αγγελιόσημο στις διαδικτυακές ενημερωτικές ιστοσελίδες!Ή Η ΕΣΗΕΑ ζητά εδώ και τώρα υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας!
Τίποτε από τα παραπάνω. Η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ θα πρέπει να ξαναδιαβάσει το Καταστατικό της Ένωσης στην οποία θεωρεί πως… προίσταται:
ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ. ΑΡΘΡΟ 9…..10. Κάθε μέλος της Ενώσεως που γίνεται υπουργός, βουλευτής, γενικός γραμματεύς υπουργείου, πρέσβης ε.τ., δήμαρχος, πρόεδρος κοινότητας ή διορίζεται σε οποιαδήποτε μετακλητή θέση, δεν μπορεί να δημοσιογραφεί και δεν έχει το δικαίωμα να εκλέγεται στα όργανα της Ενώσεως. Ο χρόνος πάντως αυτός θεωρείται ως χρόνος δημοσιογραφικής υπηρεσίας και εργασίας και υπολογίζεται σε κάθε περίπτωση.
Θα πεις, μα έχει ανάγκη η Αντωνιάδου να γίνει υφυπουργός μόνο για 25 μέρες και να χαρακτηριστεί δια παντός ως "τσιράκι της Ν.Δ και του Σαμαρά"; Όπως φαίνεται η τσίπα είναι πλέον άγνωστη λέξη στο σύμπαν των κυβερνωντων και των υποστηρικτών τους. Για να θυμηθούμε και πάλι πως η διοίκηση της ΕΣΗΕΑ με τις κινήσεις και ενέργειες της να την μετατρέψει σε ΕΣΗΕΑ Α.Ε, την παραδίδει στο πιάτο στο Μέγαρο Μαξίμου. Απόδειξη; Η πρόεδρος της γίνεται και υφυπουργός…