ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

Μετρώντας visits, unique και page views...

O Βασίλης Παπαθεοδώρου, διευθυντής της ιστοσελίδας gazzetta.gr, απαντάει στις 3 ερωτήσεις της Κ.Ε. περί αξιοπιστίας και ποιότητας των αθλητικών sites.
- Το μέλλον του αθλητικού Τύπου είναι ηλεκτρονικό;
Δεν είναι το μέλλον, είναι το παρόν! Οταν καθημερινά περισσότεροι από 500.000 Ελληνες επιλέγουν να διαβάσουν αθλητικά sites, την ίδια ώρα που λιγότεροι από 50.000 Ελληνες αγοράζουν αθλητικές εφημερίδες, είναι αυταπόδεικτο πού βαδίζουμε. Είναι η στιγμή να το καταλάβουν και οι διαφημιστικές, δίνοντας το κομμάτι της πίτας που αξίζει στο Διαδίκτυο, ώστε παράλληλα να αυξηθεί η ποιότητα και η αξιοπιστία των sites.
- Περνάτε τη μέρα σας μετρώντας views;Τώρα πια όχι. Τα πρώτα... πέντε χρόνια ήταν δύσκολα, γιατί κοιμάσαι και ονειρεύεσαι..
visits, unique, page views. Μέχρι να καθιερωθούμε στην κορυφή των μετρήσεων και κυρίως στη συνείδηση του κοινού, ναι, μετρούσαμε νούμερα. Τώρα 10.000 κλικ παραπάνω ή λιγότερα δεν κάνουν διαφορά, όταν οι αριθμοί έχουν φτάσει στον Θεό.
- Σας ενθουσιάζει το ελληνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου;Με τρολάρεις; Μόνο αν είσαι παρανοϊκός ή άρρωστος οπαδός σού αρέσει αυτό το άρρωστο πράγμα. Εγώ είμαι απλά εθισμένος. Βλέπω κάθε εβδομάδα 2-3 ματς, όταν έβλεπα 8. Μιλάμε για μια διοργάνωση που γνωρίζεις τον πρωταθλητή, το δεύτερο και ποιοι θα υποβιβαστούν πριν ακόμα ξεκινήσουν προετοιμασία οι ομάδες. Γι' αυτό άλλωστε δεν πάει κανείς στο γήπεδο και τα ΣΚ παρατηρούνται οι χαμηλότερες επισκεψιμότητες στα αθλητικά sites.