ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

Η ελευθεροτυπία όπως και τα δεδουλευμένα είναι αδιαπραγμάτευτα

To έχουμε πει και το έχουμε γράψει πολλές φορές. Ενα πράγμα που τρομάζει όλους τους εκδότες είναι η απεργία, δηλαδή απλά να μην βγει το έντυπο τους στα περίπτερα. Το ίδιο ισχύει και για τον εκδότη Χάρη Οικονομόπουλο που μάλλον θύμωσε πολύ και τρόμαξε ακόμη περισσότερο από την εξαγγελθείσα 48ωρη στη Μίνωος που τελικά αναβλήθηκε.
Ο Οικονομόπουλος με άρθρο του υπό τον τίτλο «Η ελευθεροτυπία είναι αδιαπραγμάτευτη» απαντάει στους απλήρωτους εργαζόμενούς του που ζητάνε τα δεδουλευμένα τους, σχετικά με το βέτο που έθεσαν στην δημοσιοποίηση συνέντευξης του τέως βασιλιά στην Κ.Ε.
Ο δικηγόρος- εκδότης απαντάει προκλητικά στους εργαζόμενούς του λέγοντας ότι «η απεργία προκλήθηκε ΔΗΘΕΝ για «την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων οφειλών Αυγούστου, Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου 2013», οφειλών που 150 από τους 160 περίπου εργαζομένους έχουν ήδη αποδεχθεί.. 
συμβατικά να τους καταβληθούν μέχρι τον Αύγουστο του 2014»...
Τα πράγματα ίσως να ήταν διαφορετικά εαν οι εργαζόμενοι είχαν προκηρύξει απεργίες όταν ο Οικονομόπουλος τους καλούσε να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις με μειωμένους μισθούς και τους ζητούσε να «ξεχάσουν» τα τρία μηνιάτικά που τους χρωστάει... Ετσι έδωσαν πάτημα και
σήμερα ο Οικονομοπουλος βγαίνει με θράσος και ζητάει και τα ρέστα λέγοντας ότι η 48ωρη ήταν... απεργία λογοκρισίας!
Και σε τελευταία ανάλυση ίσως και να έχει δίκιο ο Οικονομόπουλος όταν καταγγέλλει ότι η ΕΣΗΕΑ ούτε εκδότης της «Ελευθεροτυπίας είναι και ούτε μπορεί να έχει λόγο στο περιεχόμενο και τα ένθετά της...
Ο Οικονομόπουλος στρέφεται κατά του τέως προέδρου της, Δημήτρη Τρίμη και συνεργατών του, κατηγορώντας τους ως νοσφιστές της ιστορίας, των συμβόλων και των διακριτικών της «Ελευθεροτυπίας», λέγοντας ότι «πασχίζουν με κάθε τρόπο να ξανακλείσουν την εφημερίδα εγκληματώντας όχι μόνο σε βάρος της περιουσίας μιας εταιρείας, αλλά σε βάρος του συνόλου των πρώην εργαζομένων της και όλων των πιστωτών της».
Στα παραπάνω απάντησε ο Δ. Τρίμης:  «Ούτε καν την αλήθεια δεν μπορεί να υπηρετήσει ο φερόμενος ως εκδότης της Ελευθεροτυπίας Οικονομόπουλος, εφόσον όλος ο δημοσιογραφικός κλάδος γνωρίζει και προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία, ό,τι οι απεργίες στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία κηρύχθηκαν με αποφάσεις γενικών συνελεύσεων και όλων των σωματείων του κλάδου. Ήμουν σε επίσχεση εργασίας ως το Σεπτέμβριο του 2013 και εφόσον έληξε η θητεία μου ως πρόεδρος του σωματείου, έχοντας δικαίωμα στην εργασία, συμμετέχω στο συνεταιρισμό και προσελήφθην το Φεβρουάριο του 2014 στην Εφημερίδα των συντακτών. Όλα τα άλλα είναι μυθεύματα και προφάσεις εν αμαρτίες του κ. Οικονομόπουλου και της κ. Τεγοπούλου».

- διαβάστε εδώ ολόκληρο το άρθρο του Χ. Οικονομόπουλου