ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Αυστηροί έλεγχοι στα ΜΜΕ για συνταξιούχους που εργάζονται

Δύσκολοι καιροί και για τα Ασφαλιστικά Ταμεία και ειδικά για το Ταμείο των εργαζόμενων στα media, το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ καθώς η κρίση και τα μνημόνια έχουν πλήξει περισσότερο  τους απασχολούμενους στο χώρο των Μέσων. Προκειμένου να αυξηθούν τα έσοδα του Ταμείου το ΔΣ του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ αποφάσισε εκτός των άλλων (έλεγχοι στους εργοδότες για τις εισφορές) και τη διενέργεια αυστηρών ελέγχων σε όλους τους συνταξιούχους ώστε να διαπιστωθεί αν νομίμως λαμβάνουν τη σύνταξή τους.
Ειδικότερα θα ελεγχθεί αν υπάρχουν συνταξιούχοι που εργάζονται και δεν το έχουν δηλώσει. Και αυτό διότι ο νόμος προβλέπει ότι συνταξιούχοι κάτω των 55 ετών που εργάζονται οφείλουν να το.. δηλώσουν ώστε να διακοπεί η παροχή κύριας σύνταξης, ενώ άνω των 55 ετών η σύνταξη περικόπτεται κατά συγκεκριμένο ποσοστό ανάλογα με την περίπτωση.
Εφ' όσον προκύψει ότι υπάρχουν συνταξιούχοι των ΜΜΕ (δημοσιογράφοι, διοικητικοί, τεχνικοί κλπ) οι οποίοι λαμβάνουν παρανόμως συντάξεις ή λαμβάνουν μεγαλύτερες από ό,τι προβλέπει η νομοθεσία θα κινηθούν οι διαδικασίες που προβλέπει ο νόμος τόσο σε ποινικό επίπεδο όσο και στο επίπεδο της επιστροφής χρημάτων που έχουν ληφθεί παράνομα ως αχρεωστήτως καταβληθέντα.
Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά στα χρονικά του Ταμείου που γίνεται τέτοιος έλεγχος ενώ
το Ταμείο έχει εκ του νόμου το δικαίωμα να αναζητήσει τα φορολογικά στοιχεία απευθείας από τις ΔΟΥ είτε να ζητήσει την προσκόμισή τους.