ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα, 3 Μαρτίου 2014

Tελικά ήταν κι ο Σαμαράς στο ίδιο πάρτι μασκαράδων με τον Γιώργο;

Tελικά ήταν κι ο Σαμαράς στο ίδιο πάρτι των μασκαράδων με τον Γιώργο Παπανδρέου και την Αντα; Ηταν ο Χαβανέζος με τα γυαλιά και τα καπελάκι;
Ρωτάμε, γιατί δεν εξηγείται αλλιώς η αγωνία και η πρεμούρα του επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού Γ. Μουρούτη να «παρέμβει» προειδοποιώντας ότι θα στραφεί -διωκτικά και εν συνεχεία δικαστικά- κατά της δημοσιογράφου Νεκταρίας Ντούκα, καθώς θεώρησε πλαστό το βίντεο από την Αποκριά του 1989, το οποίο -κατά την δική του εκτίμηση- θεώρησε ότι προσβάλει τον.. Αντώνη Σαμαρά.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΠΗΝ προς αποκατάσταση της πραγματικότητας αναφέρει:
Η Νεκταρία Ντούκα ανάρτησε στον ιστότοπο που εργάζεται, το «επίμαχο» βίντεο όπου απεικονίζεται να διασκεδάζει μαζί με τη σύζυγό του ο πρώην Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.
Άλλοι ιστότοποι αναπαρήγαγαν το ίδιο οπτικοακουστικό υλικό με την αναληθή αναφορά ή επισήμανση ότι στον ίδιο χώρο βρισκόταν ο κ. Αντώνης Σαμαράς.
Η συνάδελφος ουδέποτε ισχυρίστηκε κάτι τέτοιο, τουναντίον μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό της Αθήνας και στα Μέσα Ενημέρωσης, που συνεργάζεται στην Πάτρα, αποκατέστησε την πραγματικότητα την οποία εξ΄ αρχής είχε παρουσιάσει.
Οσα ακολούθησαν, ακόμη και ως αστείο ή φάρσα είναι αποτυχημένα και κακόγουστα.


Ως αντίληψη και πρακτική είναι επικίνδυνες. Και καθίστανται τρομακτικά όταν η «προειδοποίηση» απευθύνεται εν τω μέσω της νυκτός. Η ώρα αλλά και το περιεχόμενο της «προειδοποίησης», τελικώς, θυμίζει άλλες λογικές, άλλες πρακτικές που απάδουν των καθηκόντων ενός πρωθυπουργικού συμβούλου.
Αντιλαμβανόμαστε την αγωνία του κ. Μουρούτη να επιδείξει έργο. Δεν κατανοούμε το λόγο και την μέθοδο που ακολούθησε. Ισως αυτή να είναι η δική του υποχρέωση. Η δική μας, ως δημοσιογράφοι, είναι να προασπιζόμαστε την ελευθερία του λόγου και την αλήθεια, αρχές για τις οποίες κρινόμαστε. Εχουμε επίσης καθήκον ως πολίτες μιας Δημοκρατίας να στεκόμαστε απέναντι σε λογικές εκφοβισμού και υπερβάλλουσας άσκησης εξουσίας, απ’ όπου και εάν προέρχονται.
Διερευνητέα δεν είναι συνεπώς η δραστηριότητα της συναδέλφου αλλά οι «πρωτοβουλίες» του Πρωθυπουργικού Συμβούλου οι οποίες, παραμένει άγνωστο εάν εν τέλει τυγχάνουν της ανοχής ή της επιδοκιμασίας του Προέδρου της Κυβέρνησης κ. Αντώνη Σαμαρά.
Σε κάθε περίπτωση, καλούμε τον κ. Μουρούτη να αποκαταστήσει δημοσίως την αλήθεια και την συνάδελφο που έπληξε ηθικά και επαγγελματικά με τις  ανακριβείς αναφορές του.