ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη, 6 Μαρτίου 2014

Δώδεκα μήνες με αναστολή στους Νίκο Κούρτη και Ειρήνη Νικολοπούλου

Καταδικάστηκαν και από το Εφετείο για προβολή απαγορευμένων διαφημίσεων στην δορυφορική ΕΡΤ 

Υπήρξε γκρίζα διαφήμιση στο δορυφορικό κανάλι της ΕΡΤ; Θετικά απάντησε το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων στο ερώτημα, καταδικάζοντας (μετά από μία διαδικασία δύο μηνών) σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών με τριετή αναστολή τον πρώην διευθυντή της δορυφορικής ΕΡΤ Νίκο Κούρτη, για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος και την δημοσιογράφο Ειρήνη Νικολοπούλου, για ηθική αυτουργία στην πράξη αυτή.
Στην πρότασή του, εάν και ο εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή των δύο κατηγορουμένων με το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου, το δικαστήριο δεν είχε την ίδια άποψη, κρίνοντας ότι δεν πρέπει να αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό. Πρωτοδίκως, είχε επιβληθεί στους δύο.. 
κατηγορούμενους η ίδια ποινή, ενώ είχαν αθωωθεί οι δημοσιογράφοι Γιάννης Κορωναίος, Κωστής Παρράς, και Ντίνα Οικονομίδου.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, για μία τριετία κατά την διάρκεια εκπομπών μεικτής παραγωγής, γινόταν μεγάλης έκτασης απαγορευμένη διαφήμιση ξενοδοχείων, ναυτιλιακών και τουριστικών επιχειρήσεων, χωρίς ωστόσο να υπάρξει ουδεμία κύρωση για παράβαση των όρων της σύμβασης με την εταιρία παραγωγής. Σύμφωνα ωστόσο με το πόρισμα που έχει συνταχθεί η ΕΡΤ θα μπορούσε να εισπράττει χρήματα εάν η διαφήμιση γινόταν νομίμως και όχι «εμμέσως», γεγονός που και οι δύο κατηγορούμενοι αρνήθηκαν. (πηγή: iefimerida)