ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη, 4 Μαρτίου 2014

Αυγουστος Κορτώ: Σταύρο σ΄αγαπάω και σ΄ εκτιμάω, αλλά...

«...Ουδέποτε σκόπευα να πολιτευθώ, και ούτε τώρα πρόκειται να το πράξω». Αυτό ξεκαθαρίζει μέσω  Facebook, ο συγγραφέας Αύγουστος Κορτώ διαψεύδοντας οποιαδήποτε πολιτική συμμετοχή του στο «Ποτάμι» του Σταύρου Θεοδωράκη.
Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνέντευξης τύπου ο δημοσιογράφος συμπεριέλαβε τον Αύγουστο Κορτώ μεταξύ των στενών συνεργατών του εγχειρήματος κι ο συγγραφέας έσπευσε να γράψει στο λογαριασμό του, στο Facebook:
«Η μνεία του Σταύρου Θεοδωράκη στο πρόσωπό μου - αφότου βεβαίως ο ίδιος τόνισε πως τα ονόματα που ανέφερε δεν συγκροτούν το ευρωψηφοδέλτιο του Ποταμιού - με τιμά ιδιαιτέρως, πλην όμως και ο ίδιος γνωρίζει πως αν χρειάζεται τη συμβουλή κάποιου σε ζητήματα σχετικά με τον χώρο του βιβλίου, λόγου χάρη, ή τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων, υπάρχουν άτομα με πείρα, κατάρτιση και θεωρητική σκευή μακράν επαρκέστερη..
από τη δική μου. Έτσι, μολονότι εύχομαι ολόψυχα στον Σταύρο Θεοδωράκη καλή επιτυχία στον αγώνα του, καθιστώ σαφές ότι ουδέποτε σκόπευα να πολιτευθώ, και ούτε τώρα πρόκειται να το πράξω.
Ήμουν και παραμένω αφοσιωμένος - ταγμένος - σε δύο μόνο πράγματα σ' αυτή τη ζωή: στον άντρα μου και στα βιβλία μου. Δεν υπάρχει χώρος για τίποτε άλλο».