ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Οι μικροί καναλάρχες, τα μυστικά και η «πίτα»

Ποιοι είναι οι ιδιοκτήτες των καναλιών της Αττικής

Φαίνεται πως οι μικροί τηλεοπτικοί σταθμοί κρύβουν μεγάλα μυστικά. Με την υποχώρηση σε τηλεθέαση των μεγάλων καναλιών, ο ρόλος των μικρών, την εποχή του Μνημονίου, αποκτά ξεχωριστή σημασία. Το Action 24 του φίλου του Ευάγγελου Βενιζέλου, Διονύση Παναγιωτάκη, το Kontra Channel και το Zoom TV με τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο προσπαθούν να προσεγγίσουν το κοινό που ζητάει μια εναλλακτική πληροφόρηση. Οπως προκύπτει από τα στοιχεία τηλεθέασης, τα κανάλια τοπικής εμβέλειας έχουν αρχίσει ολοένα και περισσότερο να κερδίζουν έδαφος, ασχετα αν το μεγαλύτερο μέρος του προγράμματος καλύπτεται από εκπομπές τηλεπωλήσεων. Μάλιστα, δεν είναι τυχαίο ότι εσχάτως μπήκαν και στο club των διαφημιστικών, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται. Ταυτόχρονα, διάφοροι επιχειρηματίες ελέγχουν σταθμούς μέσω ενός συστήματος offshore εταιρειών. Σε ποιον ανήκουν.. , λοιπόν, τα μικρά κανάλια; Όπως διαβάζουμε στο SECRET της εφημερίδας Παραπολιτικά:
SUNNY CHANNEL. Ο Πέτρος Κυριακίδης εξακολουθεί να έχει μερίδιο στη συγκεκριμένη αγορά. Στo Sunny Channel (πρώην Κανάλι Δέκα) ιδιοκτήτης είναι η ΝΕΠ Εκδόσεις, που του ανήκει. Αντίθετα, ο Διονύσης Παναγιωτάκης έχει αποκτήσει το 85% του Sport TV, μέσω της RED Scenery LTD, ενώ ο Π. Κυριακίδης έχει πλέον το 15%.
EXTRA. Στο Extra υπήρξαν σημαντικές αλλαγές. Στο κανάλι πέρυσι εμφανίζονταν να κατέχουν από 25% οι κληρονόμοι του Βασίλειου Παρτσαφά, ο Ηλίας Γεωργουλέας και ο Παναγιώτης Καλαντζής, ενώ με ποσοστό 2,5% συμμετείχαν άλλοι μικρομέτοχοι. Η Acera Publishing Limited έχει το 79,5%. Η εταιρεία αυτή ανήκει, με τη σειρά της, κατά 100% στην Isama Enterprises Limited. Το υπόλοιπο 20,5% ανήκει και πάλι σε φυσικά πρόσωπα.
ΖOOM TV. Το Ζoom TV (πρώην Body in a Balance TV) είναι ιδιοκτησίας της Kiopra Commercial Ltd. με 78,5% και Θόδωρου Κατσίκη με 21,25%. Στην τηλεοπτική εταιρεία στο παρελθόν είχε μερίδιο και ο Γιάννης Αλαφούζος, στη συνέχεια όμως αυτό μεταβιβάστηκε.
KONTRA. Στο Kontra, τουλάχιστον μέχρι τώρα, δεν υπάρχουν αλλαγές. Το 75% του καναλιού ελέγχει η Maudie Investments Limited και το 25% ο Κωνσταντίνος Παπανικόλας. Η ιδιοκτησία του καναλιού, όμως, είναι σε διαπραγματεύσεις με τον Χρήστο Παναγόπουλο για την ανάθεση του management.
MAD. To MAD ανήκει κατά 40,87% στον Μάκη Κουρή, ενώ από 25% κατέχουν η Αγγελική Κουρή και ο Ανδρέας Μ. Κουρής. Η Μαρία Δ. Κοντομηνά έχει το 7,02% και η Mad TV Licencing το 1,07%. Ποσοστά κάτω του 1% κατέχουν άλλα δύο φυσικά πρόσωπα.
MTV-NICKELODEON. Ο Βίκτωρας Ρέστης εξακολουθεί να ελέγχει δύο σταθμούς, το MTV και το Nickelodeon. Στο MTV Hellas (πρώην Smart TV, πρώην Magic) το 95,44% έχει η Dunsford Holdings Limited (Β. Ρέστης 100%), το 3,04% η Ειδησεοφωνική Ελλάς και το 1,52% η Normanby Enterprises Limited (Αλεξάνδρα Καπελετζή 100%). Στο Nickelodeon (πρώην Local TV), η Goodpoint Trading Limited (Κυριακή Συνοδινού 100%) έχει το 100%.
CHANNEL 9. Το Channel 9 ανήκει στον κύκλο συμφερόντων του Δ. Κοντομηνά (Alpha), η Xanatech Limited (Elpico Nominees Limited 50% - Elpico Trustees Limited) έχει το 54,82%, η Mantelord Investments το 43,87%, η ΑΕΡ Αττικές Επιχειρήσεις Οπτικοακουστικών Προγραμμάτων το 0,48%, η Ticketcash Champions το 0,37%, ο Νίκος Ευαγγελάτος το 0,29% και ο Νικόλαος Βεκρής το 0,18%.
BLUE SKY. Το Blue Sky TV ελέγχεται από την Ηρακλής Media Holdings του Ηρακλή Κισσανδράκη με 60% και κατά 40% από τον Νικηφόρο Κισσανδράκη.
HIGH TV. Στο High TV μετέχουν με 25% ο δημοσιογράφος Κώστας Χούντας και ο Βασίλης Καράμπελας. Από 12,5% κατέχει η Γεωργία Καραφώτη, 10,61% ο Σωτήρης Καραφώτης και 10% η Ειρήνη Καραφώτη. Μικρότερη είναι η συμμετοχή των άλλων φυσικών προσώπων.
AΡΤ TV – ΑΤΤΙΚΑ TV.
Το ΑΡΤ TV ελέγχεται εξ ολοκλήρου από τον ΛΑΟΣ του Γ. Καρατζαφέρη, ενώ το Αττικά TV (πρώην Θριάσιο TV) είναι ο σταθμός του Δήμου Ασπροπύργου.