ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2013

Το «Εθνος» αδειάζει ξεκάθαρα τον Δελαστίκ

Μέσα σε ένα δίστηλο πλαίσιο στη στήλη Γραφικότητες και υπό τον τίτλο «Ξεκάθαρα» η εφημερίδα Εθνος διαχωρίζει τη θέση της από άρθρο του Γιώργου Δελαστίκ που υποτίθεται ότι αβαντάρει την ηγεσία της Χ.Α και του οποίου αποσπάσματα χρησιμοποίησαν οι χρυσαυγίτες για «ξέπλυμα»...
Ο αρθρογράφος του Εθνους στο prin.gr υπό τον τίτλο «ΕΕ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ απειλούν τη δημοκρατία» είχε γράψει μεταξύ άλλων στο άρθρο του ότι «δύσκολα μπορεί κανείς να υποθέσει ότι την εντολή έδωσαν ηγετικά στελέχη πρώτης γραμμής του κόμματος στο οποίο ανήκει ο δράστης». Αυτό θεωρήθηκε από πολλούς ότι είναι φιλοχρυσαυγίτικο και αμέσως η διοίκηση - διεύθυνση του Εθνους διαχώρισε τη θέση της κι έσπευσε
να ξεκαθαρίσει ότι το συγκεκριμένο άρθρο του  Γ.Δελαστίκ δεν δημοσιευτηκε στην εφημερίδα. Φυσικά ο Δελαστίκ συνεχίζει την αρθρογραφία του στο Εθνος, και στην επόμενη σελίδα της εφημερίδας  αναλύει το αποτέλεσμα των γερμανικών εκλογών.
Ιδού τι γράφει «ξεκάθαρα» το Εθνος για τον Δελαστίκ::
"Το «Έθνος», εδώ και μία εβδομάδα, με σειρά δημοσιευμάτων, δίνει τον αγώνα για την αποκάλυψη της εγκληματικής δράσης της Χρυσής Αυγής, φέρνοντας στο φως ντοκουμέντα για τη σκληρή ιεραρχία που διαπερνά τη νεοναζιστική οργάνωση.
Επειδή υπήρξαν ιστοσελίδες που έσπευσαν να χρεώσουν στην εφημερίδα μας κείμενο του Γ. Δελαστίκ που δημοσιεύτηκε αλλού και υποστηρίζει το ανήκουστο -αφού ισχυρίζεται ότι για τη δολοφονία της Αμφιάλης «δύσκολα μπορεί κανείς να υποθέσει ότι την εντολή έδωσαν ηγετικά στελέχη πρώτης γραμμής του κόμματος στο οποίο ανήκει ο δράστης»- το «Εθνος» υπογραμμίζει:
Ουδέποτε φιλοξένησε στις σελίδες του τέτοια άποψη και ούτε θα μπορούσε. Τη θεωρεί, άλλωστε, απαράδεκτη και επικίνδυνα αποπροσανατολιστική.
Το τραγικό γεγονός της Αμφιάλης δεν είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό που στοίχισε τη ζωή σε έναν νέο άνθρωπο, αλλά μία πολιτική δολοφονία με θύμα έναν αντιφασίστα, που, όπως αποκαλύπτεται, οργανώθηκε και εκτελέστηκε με συγκεκριμένο σχέδιο και ρητές εντολές.
Ασχέτως όσων υποστηρίζονται από οποιονδήποτε, το μόνο που καλύπτει αυτή την εφημερίδα είναι ο τίτλος του Σαββατιάτικου πρωτοσέλιδού της (21/09/13), το οποίο τόνιζε: «Με άνωθεν εντολή η δολοφονία».
Όλα τα υπόλοιπα, ένα και μόνο αποτέλεσμα έχουν: λειτουργούν απενοχοποιητικά για τη ναζιστική συμμορία.
Το «Έθνος» ουδέποτε λογοκρίνει απόψεις αρθρογράφων του. Υπεράνω όλων, ωστόσο, είναι η υπεράσπιση της αλήθειας και της Δημοκρατίας. Γι' αυτό και δεν πρόκειται ποτέ να φιλοξενήσει απόψεις που παραβιάζουν αυτή την «κόκκινη γραμμή»..."