ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Συμπαράσταση στους απεργούς των Πρακτορείων Τύπου

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στους εργαζόμενους στα πρακτορεία διανομής Τύπου που από σήμερα το απόγευμα κηρύσσουν 24ωρη απεργία για να «αντισταθούν στη φτώχεια και στην εξαθλίωση», όπως τονίζεται στην ανακοίνωση της Ένωσης Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων. Αντιστέκονται στις επιλογές των εργοδοτών να μεταφέρουν τα αποτελέσματα της οικονομικής τους κρίσης  στις πλάτες των εργαζομένων. «Όσο κι αν θέλουν να πείσουν ότι ανταγωνίζονται μεταξύ τους, επισημαίνεται, η πραγματικότητα  λέει ότι συμπορεύονται στην επίθεση ενάντια στα εργασιακά δικαιώματα. Παράδειγμα η κοινή τους ανακοίνωση που προειδοποιούσε για το δικαίωμά τους να.. κόψουν μισθούς και επιδόματα».
Οι εργαζόμενοι δεν έχουν άλλη επιλογή από το να δώσουν τη μάχη για τη ζωή και την αξιοπρέπειά τους. Προστατεύουν με κάθε τρόπο τη Συλλογική τους Σύμβαση και το δικαίωμα στην εργασία.