ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Επίθεση κουκουλοφόρων στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα

Αναστάτωση στο Πρώτο Θέμα όταν περίπου δεκαπέντε άτομα με κράνη και κουκούλες επιτέθηκαν κατά των γραφείων της εφημερίδας στο Μαρούσι. Οι άγνωστοι κρατώντας βαριοπούλες και ρόπαλα έσπασαν τις τζαμαρίες και πέταξαν στο εσωτερικό του κτιρίου μαύρη και κόκκινη μπογιά ενώ έσπασαν και αυτοκίνητα εργαζομένων και περιοίκων. Από την επίθεση προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές.αλλά ευτυχώς δεν τραυματίστηκε κανείς, παρά το γεγονός ότι εκείνη την ώρα στα γραφεία της εφημερίδας βρίσκονταν δεκάδες εργαζόμενοι.
UPD Η επίθεση περιγράφεται ως εξής στο protothema.gr:
"Φασιστική τρομοκρατική επίθεση από ομάδα κουκουλοφόρων δέχθηκαν τα γραφεία του «Πρώτου Θέματος», τα οποία υπέστησαν ζημιές.
Λίγο μετά τις 8 το βράδυ μια δράκα κρανοφόρων οπλισμένοι με ρόπαλα και βαριοπούλες, σφυριά και ρόπαλα προσέγγισαν τα γραφεία της εφημερίδας, στην οποία βρίσκονταν δεκάδες εργαζόμενοι και άρχισαν να επιδίδονται σε τυφλούς βανδαλισμούς.
Οι κουκουλοφόροι, αρχικά στράφηκαν κατά των οχημάτων που ήταν σταθμευμένα στο δρόμο και εν συνέχεια άρχισαν να σπάνε τους υαλοπίνακες της εισόδου του κτιρίου και να πετούν μαύρες, κόκκινες και άσπρες μπογιές.
Οι εργαζόμενοι στην είσοδο, με κίνδυνο της ζωής τους, πρόλαβαν και έκλεισαν την είσοδο, και είναι ευτύχημα το γεγονός ότι δεν υπήρξε τραυματισμός από το τυφλό χτύπημα των κουκουλοφόρων. 
Η επίθεση διήρκεσε λίγα λεπτά και οι κουκουλοφόροι που ήταν πεζοί τράπηκαν σε φυγή, αφήνοντας πίσω τους φέιγ βολάν στα οποία έγραφαν «ΚΡΑΤΟΣ ΜΜΕ ΝΕΟΝΑΖΙ, ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝΕ ΜΑΖΙ. ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΛΥΣΣΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΦΥΣΣΑ»
Την επίθεση εναντίον της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» που συνιστά επίθεση εναντίον της ελευθερίας του Τύπου καταδικάζει σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος.
Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για την επίθεση κουκουλοφόρων στα γραφεία της εφημερίδας “Πρώτο Θέμα” εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση κουκουλοφόρων εναντίον της εφημερίδας “Πρώτο Θέμα”.
Είναι άλλη μια οργανωμένη εκδήλωση βίας εναντίον της ελευθερίας του Τύπου.
Καταδικάζουμε τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται, όποιον κι αν στοχεύει.
Αυτό είναι και το χρέος όλων των πολιτικών δυνάμεων».
Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Καράμπελας, δήλωσε:
«Είμαι αλληλέγγυος προς την εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ που εκτός του εκδότη συγκροτείται και από αρκετούς δημοσιογράφους. Η Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται. Αγωνίζομαι για την ελευθεροτυπία των δημοσιογράφων ελεύθερη έκφραση».
Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος δήλωσε:
Καταδικάζουμε την επίθεση στα γραφεία της εφημερίδας “Πρώτο Θέμα” καθώς και κάθε προσπάθεια φίμωσης που στρέφεται κατά της ελευθερίας του Τύπου. Το ΠΑΣΟΚ καταδικάζει κάθε πράξη βίας από όπου κι αν προέρχεται.
ΔΗΜΑΡ: Κατηγορηματική καταδίκη της επίθεσης
Εκ μέρους της ΔΗΜΑΡ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος κ. Νικός Τσούκαλης δήλωσε: “Σε μία περίοδο όπου είναι επίκαιρη όσο ποτέ η καταδίκη της βίας από όπου κι αν προέρχεται είναι αυτονόητη η κατηγορηματική καταδίκη της επίθεσης αγνώστων στην εφημερίδα “Πρώτο Θέμα”. Η εκδήλωση οποιασδήποτε βίας αυτή την περίοδο τείνει να συμψηφίσει αντικειμενικά την βία που προέρχεται από το απόλυτο κακό δηλαδή αυτό της Χρυσής Αυγής”.