ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Τι τρέχει στον όμιλο Αλαφούζου;

Εντονος προβληµατισµός επικρατεί το τελευταίο διάστηµα στο συγκρότηµα Αλαφούζου, µε την ιστορική «Καθηµερινή» να διαδέχεται τον «αδελφό» ΣΚΑΪ στον χορό των οικονοµικών προβληµάτων. Κατά κοινή παραδοχή, τα σηµαντικότερα ζητήµατα τα αντιµετωπίζει η ραδιοτηλεοπτική επιχείρηση του Γιάννη Αλαφούζου, η οποία, πέραν της οικονοµικής δυσπραγίας, έχει να παλέψει και µε τη διαρκή αποδυνάµωση του προσφερόµενου προϊόντος.
Τα προβλήµατα του ΣΚΑΪ είναι άµεσα συνδεδεµένα και µε τις αποµακρύνσεις, οι οποίες πλέον αγγίζουν ακόµη και στενούς συνεργάτες του ιδιοκτήτη.  Για παράδειγµα, εντύπωση προκάλεσε η αποµάκρυνση του Γιάννη Μαυρή, ο οποίος επί χρόνια ήταν ο προσωπικός δηµοσκόπος του Αλαφούζου. Οσοι έχουν περάσει από τον ΣΚΑΪ διηγούνται διάφορες ιστορίες που έχουν να.. κάνουν µε το µηνιαίο «Πολιτικό Βαρόµετρο» της Public Issue. Από την περασμένη Παρασκευή, µία µέρα µετά την τελευταία µέτρηση, ο Αλαφούζος έκρινε σκόπιµο να αποµακρύνει τον επί χρόνια συνεργάτη του. Στα κουτσοµπολιά των διαδρόµων του σταθµού κυκλοφορεί η πληροφορία ότι υπήρξε πολιτική παρέµβαση.
Το πιο ουσιαστικό θέµα που καλείται να διαχειριστεί ο Γιάννης Αλαφούζος είναι το οικονοµικό, αφού πλέον ο πατριάρχης της οικογένειας δεν δείχνει διάθεση να επενδύει στις ιδέες του γιου του. Μάλιστα, η φηµολογία ότι ο Αριστείδης Αλαφούζος προτίθεται να δηµιουργήσει ίδρυµα, προκειµένου να διασφαλίσει την περιουσία του, επαναφέρει τον εφιάλτη του λουκέτου στα µαγαζιά του προέδρου της «Παναθηναϊκής Συµµαχίας».
 Σε επίπεδο καθηµερινότητας, µικρές πλην όµως σηµαντικές νίκες επιτυγχάνει ο Σταµάτης Μαλέλης έναντι του άλλοτε παντοδύναµου αντιπάλου του, Χρήστου Παναγόπουλου. Στενοί συνεργάτες του διευθύνοντος συµβούλου δεν διάγουν πλέον τις καλύτερες ηµέρες στο κανάλι και η µπόρα είναι θέµα ηµερών να ξεσπάσει. Η Κατερίνα Ακριβοπούλου, στενή φίλη του Παναγόπουλου, από την περίοδο της κοινής παρουσίας τους στην «Καθηµερινή», µετά την απώλεια του µεσηµεριανού µαγκαζίνο στο ραδιόφωνο, ύστερα από 15 και πλέον χρόνια, αναγκάζεται τώρα και στην παραχώρηση της ώρας της εκποµπής της στο ραδιόφωνο κάθε Παρασκευή στον ίδιο τον νέο διευθυντή. Στο δελτίο, οι επιλογές Παναγόπουλου στους σχολιαστές, ∆ηµήτρης Τσιόδρας και Κατερίνα Ακριβοπούλου, έχουν ελαχιστοποιήσει τις παρουσίες τους, αντίθετα µε τον «αντίπαλο», Αλέξη Παπαχελά, που σχεδόν κάθε βράδυ σχολιάζει πρώτος τις εξελίξεις.
Τέλος, ο Στ. Μαλέλης θέλει τη χρονική µετακίνηση της εκποµπής του Νίκου Ευαγγελάτου πιο νωρίς, ώστε να µη φτάνει η διάρκειά της µέχρι το κεντρικό δελτίο.
- πηγή: Παραπολιτικά