ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Εισαγγελέας για το δάνειο στο Mega

Στο «μικροσκόπιο» των οικονομικών εισαγγελέων μπαίνει η δανειοδότηση του τηλεοπτικού σταθμού Mega. Ο Γρηγόρης Πεπόνης διέταξε τη διενέργεια εισαγγελικής έρευνας για τις συνθήκες που δόθηκε το δάνειο καθώς υπήρξαν αντιδράσεις και πληθώρα δημοσιευμάτων αλλά και παρεμβάσεις και ερωτήσεις του ΣΥΡΙΖΑ . Πρόκειται για δάνειο ύψους 10 εκατομμυρίων, εκ των οποίων εισπράχτηκαν τα 8,5 εκατομμύρια -με την αφαίρεση των τραπεζικών προμηθειών.
Σε ανακοίνωση που είχε εκδώσει στις 3 Ιανουαρίου ο τηλεοπτικός σταθμός αναφέρονταν, μεταξύ άλλων, πως «η εταιρεία Τηλέτυπος Α.Ε. ανακοινώνει τη σύναψη κοινού ομολογιακού δανείου ύψους 98 εκατ. ευρώ. Το προϊόν του ομολογιακού δανείου θα..
χρησιμοποιηθεί για την αναχρηματοδότηση του συνολικού υφιστάμενου τραπεζικού δανεισμού καθώς και για τη χρηματοδότηση γενικών επιχειρηματικών σκοπών της εταιρείας».
Στη δανειοδότηση του Mega είχε αναφερθεί με ανακοίνωσή του και ο ΣΥΡΙΖΑ. Στην ανακοίνωση της Κουμουνδούρου αναφέρονταν: «Αν ισχύει (σ.σ. η δανειοδότηση του σταθμού), μήπως μπορεί να μας ενημερώσει ο έγκριτος δημοσιογράφος αν την ίδια δυνατότητα πρόσβασης σε τραπεζικό δανεισμό τέτοιου ύψους, την έχει ισοτίμως και κάθε άλλη ελληνική επιχείρηση, από αυτές που στη συντριπτική τους πλειοψηφία βάζουν λουκέτο η μία μετά την άλλη; Θα περιμένουμε με ανυπομονησία τις απαντήσεις του, στο αποψινό δελτίο του έγκυρου σταθμού».
Απαντώντας στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ το Mega διαψεύδοντας τα σχετικά δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για δανειοδότηση ύψους 98 εκατ. ευρώ, διευκρίνιζε ότι το δάνειο που έλαβε δεν ήταν 98 εκατομμύρια αλλά 10 εκατομμύρια και για να εγκριθεί, κανάλι αναγκάστηκε να υποθηκεύσει όλα τα περιουσιακά του στοιχεία».