ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Αγριεύει ο μιντιακός πόλεμος - Μήνυση και αγωγή Δελλατόλα κατά Οικονομόπουλου

-Τι απάντησε ο εκδότης για το έμβασμα Κυριακίδη
- Εβδομαδιαίο φύλλο οι «6μέρες»

Απάντηση μέσω της εφημερίδας «6μέρες» για το έμβασμα των 500.000 ευρώ από τον καταζητούμενο Πέτρο Κυριακίδη, έδωσε ο εκδότης Αντώνης Δελλατόλας που ταυτόχρονα προχωράει σε μήνυση και αγωγή κατά του εκδότη της Ελευθεροτυπίας, Χάρη Οικονομόπουλου.
«Πρόκειται για την δεύτερη δόση για την αγορά ποσοστού της εφημερίδας Ποντίκι» είχε πει ερωτώμενος από την Ελευθεροτυπία. Τώρα στην απάντησή του μέσω της ημερήσιας(*) εφημερίδας που εκδίδει, ο Δελλατόλας επιτίθεται κατά του εκδότη Χάρη Οικονομόπουλου και σε χθεσινό δημοσίευμα υπό τον τίτλο «Μια προκλητική επίθεση του μνημονιακού εκδότη» αναφέρει χαρακτηριστικά:..
«Ο δεδηλωμένος οπαδός του μνημονίου, Χ. Οικονομόπουλος χρησιμοποίησε μια σειρά από παρελκυστικές εκφράσεις, όπως "χρηματοδότηση του Τύπου" προκειμένου να διασπείρει αμφιβολίες για μια ξεκάθαρη αγοραπωλησία που έγινε προ διετίας και ολοκληρώθηκε πριν ένα χρόνο. Όποια και αν είναι η εξήγηση, υποθέτουμε ότι θα τη δώσει ενώπιον του νόμου, καθώς από σήμερα κιόλας αρχίζει η διαδικασία σύνταξης μήνυσης και αγωγής εναντίον του για συκοφαντική δυσφήμιση, σε συνεργασία με το νομικό γραφείο του Νίκου Κωνσταντόπουλου».
Επίσης ο Δελλατόλας για την ουσία του δημοσιεύματος αναφέρει:
«Σχετικά με δημοσίευμα της "Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας", επισημαίνω:
1. Η σχέση μου με τον Πέτρο Κυριακίδη αφορά τη νόμιμη πώληση μετοχών μειοψηφίας εταιρείας μου.
2. Από την παραπάνω συμφωνία δεν απέκτησε συμμετοχή στη διοίκηση της εταιρείας.
3. Η εν λόγω πληρωμή έγινε σε εκπλήρωση όρων της παραπάνω συμφωνίας του Ιανουαρίου του 2011, εποχή που ο δίος ήταν επιχειρηματίας υπεράνω υποψίας, με συμμετοχή σε πλήθος επιχειρήσεων του κλάδου, όπως «Ελευθεροτυπία», «Πήγασος», «Flash», «Espresso» κ.τ.λ).
4. Η συμφωνία ανακοινώθηκε στα αρμόδια θεσμικά όργανα και δημοσιοποιήθηκε άμεσα στο κοινό.
5. Εξυπακούεται ότι έχουν εκπληρωθεί όλες οι σχετικές από τη συμφωνία μεταβίβασης του μειοψηφικού πακέτου φορολογικές υποχρεώσεις».

(*) Σύντομα η εφημερίδα «6 μέρες» θα μετατραπεί εβδομαδιαίο φύλλο με πιθανότερη ημέρα κυκλοφορίας του το Σάββατο. Η νέα εφημερίδα πλην της συνήθους ύλης θα περιλαμβάνει ένα 24σέλιδο ένθετο με πολιτιστικά θέματα κι ένα ακόμη πολυσέλιδο αφιέρωμα για τα προβλήματα της πόλης. Το φύλλο θα ενισχυθεί και με «ποιοτικές προσφορές» που θα περιλαμβάνουν μουσικά cd, βιβλία, λευκώματα κλπ.