ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Αθώα η Ελένη, διερευνώνται ευθύνες της Μάνιας Τεγοπούλου

Η εισφοροδιαφυγή και το τρικ με τα μη εκετελεστικά μέλη των εταιρειών

Να διαβιβαστεί η δικογραφία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών προκειμένου να κινηθεί διαδικασία σε βάρος της Μάνιας Τεγοπούλου, προέδρου και Διευθύνουσας Συμβούλου της Χ.Κ Τεγόπουλος αποφάσισε το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο.
Το δικαστήριο έκρινε αθώα την Ελένη Χρ. Τεγοπούλου, (πρώην) αντιπρόεδρο της εκδότριας εταιρείας της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία», η οποία αντιμετώπιζε κατηγορία για μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών.
Αντίθετος στην αθώωση της Ελένης Τεγοπούλου ήταν ο Εισαγγελέας Έδρας, ο οποίος ζήτησε την ενοχή της, κρίνοντας ότι οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων συνήθως εμφανίζονται ως μη εκτελεστικά μέλη..
του ΔΣ «για να γλυτώνουν τις ποινές».
Η Ελένη Τεγοπούλου είχε συλληφθεί το Σάββατο για χρέη προς το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και προς το ΙΚΑ.
Το δικαστήριο αθώωσε την Τεγοπούλου κρίνοντας ότι εκ της θέσεως της δεν είχε την ευθύνη για την οφειλή. Πριν από ένα μήνα η Ελένη Τεγοπούλου -κατέχει το 25,17% της Χ.Κ.Τεγόπουλος μετά και την μεταβίβαση του 27% στον δικηγόρο Χάρη Οικονομόπουλο (η Μάνια κατέχει το 25,18%)- είχε παραιτηθεί από τη θέση του αντιπροέδρου στο δ.σ. της εταιρείας.

Αθώος και ο Ανδρέας Γ. Κουρής
Αθώο έκρινε το Αυτόφωρο Μονομελές Πρωτοδικείο και τον Ανδρέα Γ. Κουρή ο οποίος κάθισε στο εδώλιο για μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών του τηλεοπτικού σταθμού ΑΛΤΕΡ, ύψους 1,4 εκατομμυρίων ευρώ.
Το δικαστήριο δέχθηκε τον ισχυρισμό που προβάλλει ο επιχειρηματίας, ότι ως μη εκτελεστικό μέλος του ΔΣ της επιχείρησης δεν έχει ποινική ευθύνη.
Πριν από περίπου δύο μήνες ο Ανδρέας Γ. Κουρής είχε καταδικαστεί σε τετράμηνη φυλάκιση με 3ετή αναστολή, για την ίδια κατηγορία που αφορούσε άλλη πράξη εισφοράς για ποσό 9 εκατομμυρίων ευρώ.