ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Κώστας Αρβανίτης: Δεν θα κάνω πίσω στα χαλκεία του «Εθνους»

Ποιους άλλους «φωτογραφίζει» το δημοσίευμα και τι απαντάει ο δημοσιογράφος

Τον δημοσιογράφο Κώστα Αρβανίτη «φωτογραφίζει» -χωρίς να τον κατονομάζει- δημοσίευμα της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ που αναφέρεται στη «λίστα Νικολούδη» και αφορά τις 335 περιπτώσεις που ο έλεγχος του «Πόθεν Εσχες» έδειξε, λέει, «μαύρο χρήμα» και φοροδιαφυγή.
Ο Κώστας Αρβανίτης απαντάει στο ανυπόγραφο δημοσίευμα του ΕΘΝΟΥΣ αναφέροντας ότι «καιρό τώρα ότι όσοι δημοσιογράφοι δεν μπαίνουν στο κοπάδι συγκεκριμένων πολιτικών και οικονομικών συμφερόντων θα διώκονται με κάθε μέσο και με κάθε τρόπο. Να είναι φανερό όμως και στα χαλκεία ότι πίσω δε θα κάνω ούτε για να πάρω φόρα. Και μόνος σίγουρα δεν είμαι. Έχω τους συναδέλφους μου και το Σωματείο μου»
Το δημοσίευμα φωτογραφίζει μεταξύ άλλων και τον συνεργάτη του πρακτορείου «Ρόιτερ»..
δημοσιογράφο Νίκο Λεοντόπουλο, συνεργάτη του πρακτορείου «Ρόιτερ». Εύκολα μπορεί να βγάλει κάποιος το συμπέρασμα πως κάποιοι από αυτούς που αναφέρονται στο δημοσίευμα πιθανόν να έχουν ενοχλήσει (με τον τρόπο του ο καθένας) τον όμιλο Μπόμπολα.
- Ο Κώστας Αρβανίτης «φωτογραφίζεται» στην εφημερίδα ως «Δημοσιογράφος της πρωινής ζώνης της κρατικής τηλεόρασης, με έντονα «αριστερό» προφίλ».
- Ο Νίκος Λεοντόπουλος ως «Δημοσιογράφος, συνεργάτης του πρακτορείου «Ρόιτερ», που δεν εργάζεται σε ελληνικό ΜΜΕ και συνυπογράφει συχνά άρθρα για τη... διαφάνεια».
Παύλος», το μικρό όνομα ενός από του δύο δημοσιογράφους τηλεοπτικού σταθμού που αναφέρει η εφημερίδα.
ίκτωρας Ρέστης, εφοπλιστής, που είχε σχέση και με τα μίντια και «φωτογραφίζεται» ως: Προβεβλημένος εφοπλιστής που έχει σχέση και με τον τραπεζικό τομέα.
-Δύο αθλητικοί συντάκτες με τα μικρά ονόματα «Αντώνης» και «Μενέλαος».

Διαβάστε εδώ ολόκληρο το κείμενο της απάντησης του Κώστα Αρβανίτη (το είδαμε στο e-tet-radio):
«Απολύτως αποκαλυπτικό το σημερινό δημοσίευμα της Εφημερίδας ΕΘΝΟΣ που χρόνια τώρα δίνει την μάχη κατά της διαπλοκής.
Στο σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας με τίτλο «ΟΝΟΜΑΤΑ ΠΟΥ ΚΑΙΝΕ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΝΙΚΟΛΟΥΔΗ» φωτογραφίζει δημοσιογράφο της πρωινής ζώνης της κρατικής τηλεόρασης με αριστερό προφίλ ο οποίος σύμφωνα με το ανυπόγραφο κείμενο αφορά περιπτώσεις διακίνησης μαύρου χρήματος και φοροδιαφυγής.
Αν αφορά στην εκπρόθεσμη κατάθεση του ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ του δημοσιογραφου καλό θα είναι να αναφερθεί το ακριβές αδίκημα.
Αν ο συντάκτης -ο οποίος δε είναι και πολύ περήφανος για το ρεπορτάζ του γι' αυτό και δεν το υπογράφει- έχει περισσότερα στοιχεία που αφορούν στις εμετικές κατηγορίες καλό θα είναι να τις αναφέρει συγκεκριμένα. Ο δημοσιογράφος της πρωινής ζώνης του κρατικού καναλιού εργάζεται ή εργάζονταν σε Γραφεία Τύπου Εταιριών ή Υπουργείων;
Ήταν μεσολαβητής αγοροπωλησιών δημόσιας περιουσίας σε ιδιώτες;
Ήταν μεσολαβητής ή συνεργάτης σε γραφεία τύπου ή σε άλλες θέσεις φανερές ή κρυφές του ιδιωτικού τομέα;
Μήπως ο τραπεζικός λογαριασμός περιείχε μόνο τον παχυλό μισθό που ελάμβανε από την Κρατική τηλεόραση (1200 μικτά);
Ποια είναι τελικά τα περουσιακά στοιχεία αυτού του περιβόητου δημοσιογράφου με αριστερό προφίλ, και ποιο είναι τελικά το έγκλημα του;
Το αυτοκίνητο χρώματος κόκκινου 1400 cc, η βάρκα των 6.50 μέτρων και το σπίτι ιδιοκατοίκησης (της Ζηνοβίας), ή το αριστερό προφίλ της δημοσιογραφικής γραφής;
Γιατί δε γίνεται τελικά αδίκημα η διαφορετική οπτική πόσω μάλλον η αριστερή για να τελειώνουμε;
Είναι φανερό καιρό τώρα ότι όσοι δημοσιογράφοι δεν μπαίνουν στο κοπάδι συγκεκριμένων πολιτικών και οικονομικών συμφερόντων θα διώκονται με κάθε μέσο και με κάθε τρόπο.
Να είναι φανερό όμως και στα χαλκεία ότι πίσω δε θα κάνω ούτε για να πάρω φόρα.
Και μόνος σίγουρα δεν είμαι.
Έχω τους συναδέλφους μου και το Σωματείο μου.»