ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Λιάνα Κανέλλη προς Πασαλάρη: Τους δασκάλους μου τους επιλέγω εγώ!

Tι κρύβει η κόντρα του «δάσκαλου» με την βουλευτή του ΚΚΕ

Εντονη διαμάχη ξέσπασε ανάμεσα στη βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη και τον παλαίμαχο δημοσιογράφο Χρήστο Πασαλάρη, με αφορμή τη συνέντευξη που παραχώρησε ο δεύτερος στο περιοδικό ΕΓΩ! και τον δημοσιογράφο Γιάννη Βίτσα.
Συγκεκριμένα, ο Πασαλάρης ερωτώμενος για τους δημοσιογράφους που ανέδειξε, δήλωσε ότι οι Νταίζη Μαυράκη, Λίνα Αλεξίου, Σοφία Βούλτεψη, Λιάνα Κανέλλη, Αγγελική Νικολούλη, Μπήλιω Τσουκαλά, Όλγα Τρέμη, Μαλβίνα Κάραλη, Νατάσσα Ράγιου, Ντέπυ Γκολεμά, Νίνα Βλάχου, Τατιάνα Στεφανίδου ήταν μόνο κάποιες από τις κυρίες που ξεκίνησαν την έντυπη δημοσιογραφία στο πλευρό του.
Όταν η κουβέντα ήρθε στη Λιάνα Κανέλλη, ο ίδιος ισχυρίστηκε πως ήταν ο πρώτος άνθρωπος που απέλυσε και εξήγησε τους λόγους: «Έχει τεράστιες πνευματικές ικανότητες. Μου έκαναν εντύπωση οι γνώσεις της, η ικανότητά της και η ρητορική της και την πήρα σε εφημερίδα. Ήταν, βέβαια και η πρώτη γυναίκα που.. απέλυσα. Την έστειλα να κάνει μία δημοσιογραφική αποστολή στην Περσία, με τα γεγονότα του Χομεϊνί και της είπα: "Θα καθίσεις μία εβδομάδα και θα έρθεις". Τη διπλάρωσαν κάποιοι από το Associated Press, ήθελαν να τους κάνει την κάλυψη, δέχθηκε και αντί να έρθει πίσω σε μία εβδομάδα, κάθισε και την περίμενα, χωρίς να ξέρω πότε θα επιστρέψει. Έτσι της έστειλα την απόλυση τηλεγραφικά».
Τη δική της απάντηση στα λεγόμενα του κύριου Πασαλάρη έδωσε η Λιάνα Κανέλλη με επιστολή της στο newsit.gr, όπου έκανε λόγο για αερολογίες, ανακρίβειες ενώ τόνισε ότι «τους δασκάλους μου τους επιλέγω εγώ». Παραθέτουμε αυτούσια την επιστολή της:
Μέρες που είναι πονηρές και θολές κι αφόρητα δύσκολες για την πλειονότητα των ελλήνων, προφανώς ο καθένας μπορεί και λέει ότι θέλει. και βεβαίως κρίνεται. Λοιπόν βαρέθηκα να παίζω σε κάθε συνέντευξη του κ. Χρήστου Πασαλάρη ανακριβώς και αμνημόνως ως γλάστρα του βιογραφικού του. Νισάφι.
Λοιπόν:
1. Δεν υπήρξα ποτέ μαθήτριά του. Εργοδότης μου ήταν για περίπου ενάμιση χρόνο στην Απογευματινή.
2. Στην Τεχεράνη επί κρίσεως ομήρων με έστειλε την πρώτη φορά ο θαυμάσιος συνάδελφος Θαλής Δίζελος και θα τον ευγνωμονώ εσαεί γι´ αυτό.
3. Στο επόμενο ταξίδι μου έναν χρόνο μετά, με έστειλε η ΕΡΤ με εντολή του αείμνηστου Μπίστικα για λογαριασμό του ABC Channel, καθώς είχε απαγορευτεί η είσοδος των αμερικανών στο Ιράν. Η εκεί δουλειά μου είναι καταγεγραμμένη διεθνώς, σε πάνω από 100 ώρες μεταδόσεων .Αποκλείστηκα επί τριάντα και πλέον μέρες στο Ιράν, λόγω πολέμου με το Ιράκ ,έπαιξα τη ζωή μου και ήταν επιλογή μου, κορώνα γράμματα. Γύρισα περιπετειωδώς. Με άδεια των αρχών και μιά και μόνο πτήση μέσω Κωνσταντινούπολης, Βασιλείας,στην Αθήνα. Με απέλυσε εν τη απουσία μου.
Η διαφωνία μου μαζί του ήταν παλιότερη και αφορούσε ζήτημα μεγάλου έλληνα που δεν ζει πια. Αυτά. Έκτοτε, παρά το γεγονός ότι κατά καιρούς επικαλείται τη νεκρή μάνα μου, που ήταν χαρτοπαικτική συντροφιά των Πασαλάρηδων και τον έχω παρακαλέσει να μην το κάνει, συνεχίζει να με αθροίζει στους μαθητές -μαθήτριές του. Τους δασκάλους μου ευτυχώς τους έχω επιλέξει. Τους εργοδότες μου μόνον όποτε μπόρεσα τους διάλεξα και τους ξεδιάλεξα. Ευχαριστώ για τη φιλοξενία.

Υ.Γ.´Άπαξ και αναγκάζομαι να απαντήσω --,τώρα που ο κόσμος καίγεται και δεν έχει ανάγκη από μηντιακά καυσόξυλα αλλά από πραγματικά, --σε επιδερμικές χρήσεις της εμπειρίας και της ζωής μου, προφανώς και δεν θα συμμετάσχω σε κανέναν διάλογο περί το ζήτημα αν ανοίξει. Περί όνου σκιάς λοιπόν η ουσία. Αλλά και στα μήντια, όσο ζω, μου ανήκει η σκιά μου υπό τον όποιο «φωτισμό»


- πηγή: newpost.gr