ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Μπλόκο των εργαζόμενων στον «αρθρογράφο» Δημήτρη Ρίζο!

 Ο νεόπτωχος εκδότης επιχειρεί να χρησιμοποιήσει τον Ελ. Τύπο, ως ΚΟΛΥΜΒΗΘΡΑ ΤΟΥ ΣΙΛΩΑΜ για να «ξεπλύνει» τις κατά συρροή παράνομες, αντεργατικές και ανήθικες ενέργειες του - Ο Δημήτρης Ρίζος ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥ

«Ζητάμε από τους συναδέλφους μας στον Ελεύθερο Τύπο να σταθούν στο πλευρό μας και να προχωρήσουν άμεσα σε συνέλευση, για να αποφασίσουν πως θα χειριστούν ένα θέμα, που αφορά εκείνους, εμάς αλλά και συνολικά τον κλάδο των ΜΜΕ». Αυτά αναφέρουν σε ψήφισμά τους οι εργαζόμενοι στον Αδέσμευτο Τύπο που το μεσημέρι της Κυριακής πραγματοποίησαν συγκέντρωση - παρέμβαση έξω από τα γραφεία του Ελεύθερου Τύπου, στο Ηράκλειο Αττικής, καταγγέλοντας τη «συνεργασία» ως αρθογράφου του εκδότη Δημήτρη Ρίζου.
Οι εργαζόμενοι του Αδέσμευτου, βρίσκονται ήδη 34 μέρες σε επίσχεση εργασίας και είναι περισσότερο από έξι μήνες απλήρωτοι. Ο εκδότης της εφημερίδας Δημήτρης Ρίζος επιχειρεί μέσω αίτησης πτώχευσης της εταιρίας που εξέδιδε το έντυπο, να καταργήσει τις θέσεις εργασίας, ενώ.. παράλληλα αρνείται πεισματικά την καταβολή των δεδουλευμένων και των αποζημιώσεων στους εργαζόμενους.
Η «συνεργασία» Ρίζου με τον Ελεύθερο Τύπο από μόνη της ως γεγονός αποτελεί, επιεικώς, μνημείο ανηθικότητας, αναλγησίας και τεράστιας πρόκλησης απέναντι όχι μόνο στις 80 οικογένειες που για περισσότερο από έναν χρόνο κορόιδευε μέχρι τελικά να τις πετάξει στον δρόμο, αλλά και απέναντι στο σύνολο της δημοσιογραφικής οικογένειας.
 Το ψήφισμα δόθηκε στον εκπρόσωπο των συντακτών της εφημερίδας Ελευθερος Τύπος, ο οποίος προσκλήθηκε να παρακολουθήσει αύριο Δευτέρα στις 2.30μμ τη συνέλευση των εργαζομένων του Αδ.Τύπου στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ.
 Ακολουθεί όλόκληρο το κείμενο του ψηφίσματος:
ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Εμείς, οι εργαζόμενοι του Αδέσμευτου Τύπου, συμπληρώνουμε σήμερα 34 μέρες σε επίσχεση εργασίας και πάνω από έξι μήνες απλήρωτοι. Ο εκδότης της εφημερίδας Δημήτρης Ρίζος επιχειρεί μέσω αίτησης πτώχευσης της εταιρίας που εξέδιδε το έντυπο, να καταργήσει τις θέσεις εργασίας μας, ενώ παράλληλα αρνείται πεισματικά την καταβολή των δεδουλευμένων και των αποζημιώσεων μας.
Σα να μην έχει συμβεί τίποτε από τα παραπάνω, ο Δημήτρης Ρίζος αποφάσισε να ξεκινήσει  συνεργασία με την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», ως αρθρογράφος. Γεγονός που αποτελεί, επιεικώς, μνημείο ανηθικότητας, αναλγησίας και τεράστιας πρόκλησης απέναντι όχι μόνο στις 80 οικογένειας που για περισσότερο από έναν χρόνο κορόιδευε -συνειδητά και συστηματικά- μέχρι τελικά να τις πετάξει στον δρόμο, αλλά και στο σύνολο της δημοσιογραφικής οικογένειας.
Συνεπείς στην απόφαση που έχουμε λάβει από την πρώτη μέρα που ξεκινήσαμε τον αγώνα μας, ο Δημήτρης Ρίζος ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥ σε κάθε προσπάθεια είτε να αποφύγει τις υποχρεώσεις του απέναντι μας, είτε να πείσει την κοινή γνώμη πως δικαιούται να συνεχίσει την πορεία του στον χώρο των ΜΜΕ χωρίς να καλύψει τις υποχρεώσεις αυτές.
Συγκεντρωθήκαμε σήμερα (20/1) έξω από τα γραφεία του Ελεύθερου Τύπου, καθώς θεωρούμε πως ο Δημήτρης Ρίζος επιχειρεί να χρησιμοποιήσει τη συνεργασία του με την συγκεκριμένη εφημερίδα, ως ΚΟΛΥΜΒΗΘΡΑ ΤΟΥ ΣΙΛΩΑΜ για να «ξεπλύνει» τις κατά συρροή και μεθοδευμένες παράνομες, αντεργατικές, ανήθικες και απαράδεκτες ενέργειες του. Για τις οποίες άλλωστε θα κληθεί να λογοδοτήσει και στην Δικαιοσύνη.
Ζητάμε από τους συναδέλφους μας στον Ελεύθερο Τύπο:
-Να σταθείτε στο πλευρό μας ώστε να μην το επιτρέψουμε
- Να προχωρήσετε άμεσα σε συνέλευση εργαζομένων της εφημερίδας σας, για να αποφασίσετε πως θα χειριστείτε ένα θέμα, που αφορά εσάς, εμάς αλλά και συνολικά τον κλάδο των ΜΜΕ.
Ο Δημήτρης Ρίζος, ο οποίος άφησε δεκάδες εργαζόμενους άνεργους και απλήρωτους, ελέγχεται ήδη από τον ΣΔΟΕ για σωρεία υπόπτων ενεργειών και «φέσωσε» το Δημόσιο με εκατομμύρια ευρώ, εμφανίζεται τώρα ως αρθρογράφος και τιμητής της πολιτικής και κοινωνικής ζωής του τόπου.
Αυτό δεν πρέπει ούτε εμείς, ούτε εσείς, να το αφήσουμε να περάσει.
Κυριακή 20 Γενάρη 2012