ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Ε λοιπόν, ο Γιάννης Πρετεντέρης δεν είναι καθόλου καλός συνάδελφος!..

Ιδού ποιος είναι ο δημοσιογράφος του ΔΟΛ

Πολύ επιτυχημένα ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης σκιαγραφεί το δημοσιογραφικό προφίλ του συναδέλφου του Γιάννη Πρετεντέρη. Για όσους έχουν παρακολουθήσει τα τελευταία χρόνια τα γραφόμενα του Πρετεντέρη και την τηλεοπτική του παρουσία, θα συμφωνήσουν με τα όσα (εύστοχα) γράφει ο Βαξεβάνης, δηλαδή ότι:
(...) Ο δημοσιογράφος του ΔΟΛ δεν είναι καθόλου καλός συνάδελφος. Είναι ένας κομψευόμενος κύριος, καλός χειριστής της πένας περισσότερο, παρά της τηλεοπτικής εικόνας στην οποία πολλές φορές εμφανίζεται αμήχανος αν κάποιος του ζητήσει τα ρέστα, αλλά καλός δημοσιογράφος δεν είναι. Και δεν είναι όχι γιατί δεν μπορεί, αλλά γιατί κατανοεί κάτι συγκεκριμένο ως δημοσιογραφία. Την προώθηση μιας..
πολιτικής ατζέντας και μάλιστα της ατζέντας πάντα της εξουσίας. Από το βαθύ έως το εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ και από την Καραμανλική ΝΔ έως τη σημερινή με την Ευαγγελική συνιστώσα, ο Πρετεντέρης έχει ένα στασίδι δίπλα στην κυρίαρχη αντίληψη.
Επίσης εξίσου εύστοχα ο Βαξεβάνης επισημαίνει:
(...) Ο Πρετεντέρης, δεν μάτωσε ποτέ για κανένα ρεπορτάζ ή είδηση. Δεν ίδρωσε για καμιά καταγραφή της πραγματικότητας. Με αυτό το ύφος του ανθρώπου που δυσανασχετεί γιατί δεν γεννήθηκε σε άλλο σημείο της Εσπερίας αλλά στην μίζερη Ελλάδα, μεταφέρει τις αναζητήσεις του κύκλου του και πολύ περισσότερο τις διαθέσεις του κύκλου του, ως δημοσιογραφική πραγματικότητα. Δικαίωμά του. Υπάρχει άλλωστε μια αρκετά μεγάλη ομάδα δημοσιογράφων, που όπως θα έλεγε και ο Μπρεχτ, χορτάτη η ίδια μιλάει στους πεινασμένους για τις καλύτερες μέρες που θα έρθουν.


-Διαβάστε εδώ ολόκληρο το κείμενο της κριτικής του Κ. Βαξεβάνη για τον Γιάννη Πρετεντέρη